26.10.2016 (Семинар)
„ПРАКТИЧНА ПРИМЕНА НА НОВИОТ ЗАКОН ЗА ОПШТАТА УПРАВНА ПОСТАПКА И ПРИМЕНАТА НА МАТРИЈАЛНИТЕ ЗАКОНИ СО СУБСИДИЈАРНИОТ ЗАКОН“

27.10.2016 (Семинар)
Eднодневен семинар: ,,УСПЕШНО ПОДГОТВУВАЊЕ НА ЕЛЕКТРОНСКИ ПОНУДИ, КОРИСТЕЊЕ НА ЕСЈН-СИТЕ АЛАТКИ И МОДУЛИ (ЕЛЕКТРОНСКИ ЈАВНИ НАБАВКИ, ДИГИТАЛНО ПОТПИШУАВАЊЕ, Е-АУКЦИИ/КОНЕЧНА ЦЕНА), ТЕНДЕРСКО ДОСИЕ, МОДУЛ ЗАВРШЕНИ ПОСТАПКИ“

28.10.2016 (Форум)
ДЕЛОВНИ-СРЕДБИ НА МАКЕДОНСКИ И СРПСКИ КОМПАНИИ -28.10.2016 БЕЛГРАД, Р. СРБИЈА

28.10.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар:Исполнување и други начини на престанување на обврските oд должничко-доверителски односи согласно Законот за облигациони односи низ призмата на судските постапки

31.10.2016 (Семинар)
Дводневен семинар: „ ВЕШТИНИ ЗА ВОДЕЊЕ УСПЕШНА НАБАВКА ВО ВАШАТА КОМПАНИЈА“

01.11.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар: Подготовка на компаниите (производители на хемикалии и прекурзори) од Република Македонија за регистрација и пуштање во промет на производи во земјите на Европската унија

01.11.2016 (Семинар)
Бесплатен еднодневен семинар на тема: МЕДИЈАЦИЈАТА КАКО ЕФИКАСЕН НАЧИН НА РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ

02.11.2016 (Форум)
БИЗНИС ФОРУМ ТУРЦИЈА – АФРИКА „TABEF 2016“- 2-3.11.2016 Истанбул,Р.Турција

02.11.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема: „ ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНА ВНАТРЕШНА ФИНАНСИСКА КОНТРОЛА, ЗАКОН ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНА ВНАТРЕШНА ФИНАНСИСКА КОНТРОЛА’’

02.11.2016 (Семинар)
Еднодневна обука на тема:ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ, КВАЛИТАТИВНО ДОПОЛНУВАЊЕ ВО ПРОДАЖБАТА

02.11.2016 (Бизнис средби)
Меѓународен форум „Building Green Connections“

03.11.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема: Дигитална форензичка истрага

03.11.2016 (Семинар)
Бесплатен еднодневен семинар на тема:МЕДИЈАЦИЈАТА КАКО ЕФИКАСЕН НАЧИН НА РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ

05.11.2016 (Форум)
Бизнис Форум и 5. Самит на шефови на влади од земјите од Централна и Источна Европа и Кина- Рига, Латвија 5-6.11 2016 година.

08.11.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар: ,,УПРАВНИ ПОСТАПКИ ПРЕДВИДЕНИ ВО ЗАКОН ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ, РОКОВИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ И ПРАВНА ЗАШТИТА”

09.11.2016 (Бизнис средби)
Меѓународни бизнис средби „Innomatch 2016“ 9 ноември 2016 година, Темишвар, Романија

09.11.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема:ПРАВНИ ИНСТИТУТИ ОД РАБОТНИТЕ ОДНОСИ

15.11.2016 (Семинар)
Дводневен семинар на тема: БЕЗБЕДНОСТ НА ИНФОРМАЦИИТЕ ВО БАНКИТЕ

17.11.2016 (Семинар)
Советување на тема:ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ - ОД СТРЕС ДО ЛИДЕРСТВО од 17-19.11. 2016 во Белград

22.11.2016 (Конференција)
Меѓународна конференција „Build and Connect"

24.11.2016 (Тренинг обука)
Тренинг-програма во соработка со Институтот за промоција на економскиот развој на Австриската федерална комора – WIFI : ЕФЕКТИВНА ПРОДАЖБА КАКО РЕЗУЛТАТ НА УСПЕШНА ДЕЛОВНА КОМУНИКАЦИЈА

02.12.2016 (Бизнис средби)
Меѓународни бизнис средби „LOVEAT 2016“ 2-3 декември 2016 година, Венеција, Република Италија

06.12.2016 (Бизнис средби)
Меѓународен брокерски настан „MIDEST 2016“ во Париз, Франција, од 6-9 декември 2016

02.04.2017 (Конференција)
"ГОДИШЕН ИНВЕСТИЦИСКИ СОБИР"- Тема: Меѓународните инвестиции и конкуренцијата,2-4.4.2017- ДУБАИ, УАЕ


25.10.2016
Промоција на Регионалната комора со седиште во Кичево на „ОТВОРЕН ДЕН НА МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМОТ“ ВО КИЧЕВО
25.10.2016
Одржана средба со дополнителниот заменик министер за финансии – РАЗМЕНА НА ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРАШАЊА ПОВРЗАНИ СО ЕКОНОМСКИТЕ АКТИВНОСТИ НА КОМПАНИИТЕ
25.10.2016
Со ГС1 стандардите до ЗГОЛЕМЕНА КОНКУРЕНТНОСТ НА МАКЕДОНСКАТА ТЕКСТИЛНА ИНДУСТРИЈА
21.10.2016
Клубот на менаџери-претприемачи продолжува со редовните активности-ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМА: „УПРАВУВАЊЕ ВО ОРГАНИЗАЦИИТЕ СО ТАЛЕНТИ“
21.10.2016
Отворено претставништвото на МУСИАД во Македонија - ИНТЕНЗИВИРАЊЕ НА СОРАБОТКАТА И НОВИ МОЖНОСТИ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ НА БИЗНИС СЕКТОРИТЕ ОД ДВЕТЕ ЗЕМЈИ
 


Брилијантен покровител

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права