28.01.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
„СИГНАЛ“ - Нов КИФ билтен за ЕУ регулатива
Како дел од активностите за зголемување на соработката меѓу 6те земји од Западен Балкан и Европската Унија, Коморскиот инвестициски форум во рамки на заедничкиот проект со DIHK- Германската комора за индустрија и трговија, започна со подготовка билте...
21.01.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
ЗАПАДЕН БАЛКАН ВО ЕУ
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаСо цел земјите од Западен Балкан полесно да ги идентификуваат и да ги развијат своите стратегиски сектори за инклузивен и одржлив раст во економиите на Европската унија, Органи...
14.01.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
ШТО ГО ОЧЕКУВА КИФ ВО 2020 ГОДИНА?
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаВо изминатата година во рамките на КИФ беа преземени и реализирани бројни активности за промоција на регионот и привлекување на странски инвестиции во земјите од Западен Балкан...
08.01.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
КИФ - РЕТРОСПЕКТИВА НА 2019 ГОДИНА
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаВо изминатата година во рамките на КИФ беа реализирани и започнати низа проектни активности во насока на поврзување на земјите од Западен Балкан и креирање единствена регионалн...
24.12.2019, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
МАЛ ШЕНГЕН- ЗАКЛУЧОЦИ ПО СОСТАНОКОТ ВО ТИРАНА
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаНа 21 декември 2019 година во Тирана, Р. Албанија, премиерите на Северна Македонија и Албанија, Зоран Заев и Еди Рама и претседателите на Црна Гора и Србија, Мило Ѓукановиќ и А...