03.06.2020, АКТУЕЛНО
„Онлајн„-состанок на странските инвеститори со генералниот секретар на Владата на РСМ, Драги Рашковски
Асоцијацијата на странски компании со технолошки напредно производство при Советот на странски инвеститори на 3.6.2020 година одржа „онлајн“-состанок со генералниот секретар на Владата на РСМ,  Драги Рашковски.Главна тема на состанокот беше појаснува...
02.06.2020, АКТУЕЛНО
До 5-ти, односно до 7-ми јуни, трае аплицирањето за финансиска поддршка за исплата на плата за мај
До 5-ти, односно до 7-ми јуни, трае аплицирањето за финансиска поддршка за исплата на плата за месец мај 2020 година, за субвенционирање на 50 отсто од придонесите и за финансиска поддршка на самостојните вршители на дејност. -Од вчера до 7-ми овој м...
28.05.2020, АКТУЕЛНО
Објавени протоколите за отворање и работа на угостителските објекти за исхрана и кафетериите
Владата ги објави протоколите за отворање и работа на кафетериите и угостителските објекти за исхрана со кои од 28 мај 2020 (четврток) година може да отпочнат со работа кафетериите и угостителските објекти со посетители во отворените делови на овие о...
22.05.2020, АКТУЕЛНО
ПРЕД ТЕКСТИЛНИТЕ КОМПНИИ ПРЕТСТАВЕНА ИДЕЈАТА ЗА ДИГИТАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ОСВОЈУВАЊЕ НОВИ ПАЗАРИ
Во третиот пакет економски мерки за нова развојна македонска економија во делот на Директна поддршка за македонското стопанство, предвидена е финансиска подршка од 1 милион евра, за изготвување на дигиталната платформа на текстилните и кожарските ком...
22.05.2020, АКТУЕЛНО
ТУРИЗМОТ И УГОСТИТЕЛСТВОТО ВЛЕГУВААТ ВО КРИТИЧЕН ПЕРИОД, НЕОПХОДНА Е ПОДОЛГОРОЧНА СИСТЕМСКА ПОДРШКА
Во рамки на Проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива беа презентирани клучните наоди од „Студијата за ефектите предизвикана од КОВИД-19 врз туристичко угостителскиот сектор, со препораки за справување со економските ефекти“. За пост...