28.05.2018 (Семинар)
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ

29.05.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: ПЛАТА И ДОДАТОЦИ НА ПЛАТА И ДРУГИ НАДОМЕСТОЦИ ОД РАБОТЕН ОДНОС

29.05.2018 (Семинар)
УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРАВOТО ЗА БЕЗБЕДНА И ЗДРАВА РАБОТНА СРЕДИНА (Законска регулатива на БЗР во Р.Македонија)

29.05.2018 (Семинар)
Организација на логистичка поддршка, контрола на работните активности и планови, управување со call центри, телефонска продажба и cold calls, агентска продажба и унапредување на комуникациски канали

30.05.2018 (Семинар)
ЕМПАТИЧНА ПРОДАЖБА - Нова перспектива на продажбата

30.05.2018 (Форум)
Бизнис форум: Франција – Балкан 2018-30.05-01.06.2018, Белград

31.05.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема:ОПТИМИЗАЦИЈА НА ЗАЛИХИ – МОДЕЛИ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЗАЛИХИ

11.06.2018 (Саем)
САЕМ ЗА ГРАДСКО ПЛАНИРАЊЕ, УРЕДУВАЊЕ И ГРАДСКА ЧИСТОТА „TECMA 2018“

11.06.2018 (Семинар)
АНАЛИЗА НА МРЕЖНИОТ СООБРАЌАЈ СО ПОМОШ НА АЛАТКАТА WIRESHARK

12.06.2018 (Семинар)
ДИГИТАЛЕН ПР – КРЕИРАЊЕ ВЕСТИ СО ВРЕДНОСТ

12.06.2018 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ во рамки на "CeBIT", 12-15 јуни 2018 Хановер, Германија

12.06.2018 (Форум)
„MINEX EUROPE 2018“- 3. ЕВРОПСКИ ФОРУМ ЗА РУДАРСТВО И ИСТРАЖУВАЊЕ - 12-14.06.2018 СКОПЈЕ

13.06.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар:RBT-RISK BASED THINKING - УПРАВУВАЊЕ СО РИЗИК ВО ОРГАНИЗАЦИИТЕ ВРЗ ОСНОВА НА АНАЛИЗИ/РАЗМИСЛУВАЊА ЗА МОЖНИ РИЗИЦИ

19.06.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби „ЕНЕГРА 2018“ 21 јуни 2018 Сараево, БиХ

20.06.2018 (Семинар)
Судски спорови кои произлегуваат од постапките пред управните органи поврзани со Законот за приватизација на градежно земјиште, Законот за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти и Законот за денационализација

21.06.2018 (Семинар)
Eднодневен семинар:ЈАВНИ НАБАВКИ ПО ЕЛЕКТРОНСКИ ПАТ - КОНЦЕПТ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ДОВЕРБАТА И ТРАНСПАРЕНТНОСТА ВО ЦЕЛИОТ СИСТЕМ, СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА НОВИНИТЕ ВО НАЦРТ-ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

Бизнис-настани

26.04.2018 - 26.04.2018


Семинар Стопанска комора на Македонија, сала 4, 5-ти кат,  Македонија

Еднодневен семинар: Измени во подзаконската регулатива во областа на противпожарната заштита


Еднодневен семинар:

ИЗМЕНИ ВО ПОДЗАКОНСКАТА РЕГУЛАТИВА ВО ОБЛАСТА НА ПРОТИВПОЖАРНАТА ЗАШТИТА

- Разработка на измените во ПРАВИЛНИЦИТЕ за правните лица кои вршат одржување и сервисирање на стабилни инсталации, начинот на полагање на стручниот испит на сервисерите, определување на видот и количината на ПП-апаратите за правните лица и граѓаните, како и правните лица кои вршат сервисен преглед и контролно испитување, како и техничките нормативи за хидрантска мрежа за гаснење пожари -
26.4.2018 година (четврток)
10:00 – 15:00 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 4 на V кат

Во рамките на семинарот ќе бидат опфатени и разработени повеќе категории на прашања во врска со задолжителните обврски, имплементацијата, облигаторната и проширена настава и обука, надзорот и контролата, како и други актуелни прашања што се во директна или индиректна врска со потребите во компаниите, односно законски наложените мерки. Посебен акцент ќе биде ставен на најновите измени во следните правилници:

1.   Правилник за поблиските критериуми кои треба да ги исполнуваат правните 
      лица кои  вршат одржување и сервисирање на стабилни инсталации 
     за откривање, јавување и гаснење на пожари и откривање 
     на експлозивни  смеси што се однесуваат на техничката  опрема;

2.  Правилник за начинот на полагање на стручниот испит на работниците кои ќе
     вршат сервисен преглед и контролно испитување на апаратите за гаснење на 
     пожари; 

3.  Правилник за поблиско определување на изборот на видовите и на 
      количините на противпожарните апарати со кои треба да располагаат 
      правните лица и граѓаните, како  и за утврдување на критериумите што 
      треба да ги исполнуваат правните лица кои вршат сервисен преглед и 
      контролно испитување на противпожарните апарати, кои се однесуваат на 
      техничката опрема и просторот за работа;

4.   Правилник за техничките нормативи за хидрантската мрежа за гаснење на 
       пожари;

5.   Спроведување интерен аудит на компанискиот систем за заштита и 
      спасување и  противпожарна заштита;

6.   Метод на подготовка на сценарио, вежба и анализа за системот за 
      противпожарна заштита.

Предавачи:

- Грозданка Наумовска, раководител на Одделение за превенција и планирање на технички и комплексни несреќи во Дирекцијата за заштита и спасување;
- д-р Зоран Доревски, консултант за безбедност.

За сите учесници на семинарот ќе биде обезбедено:

• работен материјал;
• ручeк и освежување;
• сертификат за присуство на семинарот.

Краен рок за пријавување: 20.4.2018година. 


 


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Анита Митревска
Тел: ++ 389 2 3244057
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: anita@mchamber.mk

Контакт: Елизабета Андриевска-Ефтимова
Тел: ++ 389 2 3244074
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: beti@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права