19.04.2018 (Конференција)
ЗАЈАКНУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА ПОМЕЃУ БИЗНИС ПАРТНЕРИТЕ ПРЕКУ УНАПРЕДУВАЊЕ НА АРБИТРАЖНОТО РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ - АРБИТРАЖАТА ДЕНЕС: ИНИЦИЈАТИВИ И МОЖНОСТИ-

20.04.2018 (Семинар)
Подобрување на репутацијата и имиџот на компанијата преку брзо и ефикасно решавање на жалби, поплаки и неусогласен производ, системски решенија, вештини и решавање на конфликтни ситуации интерно во компанијата и према купувачите

20.04.2018 (Конференција)
Конференција на тема: „Зголемување на конкурентноста на домашните мали и средни претпријатија со цел подобрување на нивната соработка со странските инвеститори“ - Можности и предизвици-

23.04.2018 (Работилница)
ВОВЕД ВО РЕЛАЦИОНИ БАЗИ НА ПОДАТОЦИ

23.04.2018 (Семинар)
ОРГАНИЗАЦИЈА И НАДЗОР НА ДОКУМЕНТИРАН СИСТЕМ НА ИНФОРМАЦИИ ВО КОМПАНИЈАТА И ПРИМЕНА НА ЗАКОНОТ ЗА АРХИВСКО РАБОТЕЊЕ

24.04.2018 (Семинар)
МЕНАЏИРАЊЕ НА ВРЕМЕТО ВО ОРГАНИЗАЦИИТЕ (TIME MANAGEMENT)

24.04.2018 (Советување)
Вработување согласно одредбите на Законот за работните односи, разлики помеѓу вработувањето на кандидатите според Законот за работните односи и Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административните службеници

26.04.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: Измени во подзаконската регулатива во областа на противпожарната заштита

26.04.2018 (Инфо сесија)
Инфо сесија на тема: Развојни насоки на програмите за советодавни услуги во земјоделието за подобрување на локалната економија

27.04.2018 (Семинар)
ЕФИКАСНИ МАРКЕТИНГ КОМУНИКАЦИИ СО ФОКУС НА ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ И СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

30.04.2018 (Семинар)
ПРАВНА ПРИРОДА НА ДОГОВОРИТЕ ЗА ПРЕВОЗ И ШПЕДИЦИЈА, ПРАВА И ОБВРСКИ НИЗ ПРИЗМАТА НА СУДСКАТА ПРАКСА И ВИДОВИ ДОКАЗИ

30.04.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема:БАРАЊА НА СИСТЕМОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА, СПОРЕД БАРАЊАТА НА МЕЃУНАРОДНИОТ СТАНДАРД ISO 50001:2011 ENERGY MANAGEMENT SYSTEM (ENMS)

08.05.2018 (Бизнис средби)
Конференција и меѓународни деловни средби „FUTURE OF BUILDING“ 8-9 мај 2018 година, Виена, Австрија

29.05.2018 (Семинар)
УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРАВOТО ЗА БЕЗБЕДНА И ЗДРАВА РАБОТНА СРЕДИНА (Законска регулатива на БЗР во Р.Македонија)

30.05.2018 (Форум)
Бизнис форум: Франција – Балкан 2018-30.05-01.06.2018, Белград

Соопштенија, вести, актуелности - Приказ на содржина

12.04.2018


Актуелно  

СОВЕТОТ НА СТРАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ СО НОВ СОСТАВ НА УПРАВНИОТ ОДБОР


На последната пленарна седница на Советот на странски инвеститори (ССИ) при Стопанската комора на Македонија, одржана на 11 април 2018 година, беше избран нов состав на Управниот одбор на Советот и тоа:

1. Штефан Петар, претседател на Управниот одбор на „ЕВН Македонија“ АД - Скопје, претседател на ССИ;
2. Ирена Јакимовска, извршен директор на „Конфи Ангел“ - Прилеп, потпретседател на ССИ;
3. Волфганг Марингер, извршен директор на „АрцелорМиттал“ - Скопје, потпретседател на ССИ;
4. Алпер Ерсој, извршен директор на „ТАВ Македонија“ - Скопје;
5. Јоанис Геруланос, главен извршен директор на „ОКТА“ АД – Скопје;
6. Михаел Солтер, извршен директор на „Филип Морис - Тутунски комбинат“ – Прилеп;
7. Ајхан Узун, извршен директор на „Рамстор Македонија“ - Скопје;
8. Александар Чадиковски, извршен директор на „Технички гасови Скопје“ - Скопје;
9. Аврам Стојчевски, извршен директор на „Ван Хол Македонија“, претседавач на Асоцијацијата на автомобилската индустрија при ССИ;
10. Ратко Христов, финансиски менаџер на „Сокотаб“ ДООЕЛ- Битола;
11. Катерина Бошевска, извршен директор на „ЕОС Матрикс“ ДООЕЛ - Скопје;
12. Димитар Цветковски, претседател на Одборот на директори на „Макстил“ АД – Скопје;
13. „Франческо Татоли, извршен директор на „КЕМЕТ Електроникс Македонија“;
14. Лидија Нанус, извршен директор на „Делоит Македонија“ ДОО;
15. Никола Битрак, извршен директор на „АФ-Консулт“ – Скопје.

М-р Штефан Петер, претседател на Управниот одбор на „ЕВН Македонија“ и Ирена Јакимовска, извршен директор на „Комфи Ангел“, се реизбрани за претседател на Советот на странски инвеститори, односно за потпретседател на Советот на странски инвеститори.

Волфганг Марингер, извршен директор на „АрцелорМиттал“ - Скопје, е избран за потпретседател на Советот на странски инвеститори.

Мандатот на секој член на Управниот одбор е две години.

На настанот, господинот Марко Мантованели, менаџер на Светска банка за Македонија и Косово и господинот Бојан Шимбов, економист во Канцеларијата на Светската банка во Скопје, го презентираа  последниот Редовен економски извештај за Западен Балкан, објавен од Светската банка.

Влатко Стојановски 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права