19.02.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар:Суспензија на вработениот до конечна одлука на работодавачот, прекувремена работа, право на дополнителна работа

20.02.2018 (Тренинг обука)
Еднодневна обука на тема:УСОГЛАСУВАЊЕ СО НОВАТА ЕВРОПСКА РЕГУЛАТИВА ЗА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ (GDPR)

22.02.2018 (Работилница)
Работилница за олеснување на трговијата - 22.02.2018 Скопје

23.02.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар:Одговорност за надомест на штета од професионална дејност и осигурување од професионална одговорност

26.02.2018 (Семинар)
ДОГОВОРОТ ЗА ПРОДАЖБА И ТРГОВСКИТЕ СПОРОВИ ВО ВРСКА СО ПРОДАЖБАТА

27.02.2018 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ВНАТРЕШНИ КОНФЛИКТИ ВО КОМПАНИЈАТА (ВЕРТИКАЛНО И ХОРИЗОНТАЛНО) И ПОДОБРУВАЊЕ НА ПЕРФОРМАНСИТЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ

27.02.2018 (Бизнис средби)
Меѓународните деловни средби за градежништво и градежни материјали „R + T 2018“

28.02.2018 (Семинар)
КЛУЧНИ МЕНАЏМЕНТ ВЕШТИНИ И АЛАТКИ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА РАБОТНИОТ ПОТЕНЦИЈАЛ НА ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ ВО ЈАВНИОТ И ВО ПРИВАТНИОТ СЕКТОР

28.02.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: КОНТРОЛИНГ ВО НАБАВКИТЕ

06.03.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: ВЕШТИНИ ЗА УСПЕШНО ПРЕГОВАРАЊЕ- WIN-WIN -профит, договор и лојални клиенти-

06.03.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби на Саемот „EcoBuild“ - Лондон, Велика Британија

12.03.2018 (Семинар)
ОПТИМИЗАЦИЈА И УРЕДУВАЊЕ НА РАБОТНОТО МЕСТО ПО 5С МЕТОДОЛОГИЈАТА

13.03.2018 (Семинар)
БЕЗБЕДНОСТ И ЗАШТИТА НА ИНФОРМАЦИИ И ПОДАТОЦИ ВО CLOUD ОПКРУЖУВАЊЕ

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

Соопштенија, вести, актуелности - Приказ на содржина

10.10.2017


Актуелно  

МАКЕДОНСКО-ИТАЛИЈАНСКАТА АСОЦИЈАЦИЈА ПРИ СТОПАНСКАТА КОМОРА НА ИТАЛИЈА – РИМ ВО ПОСЕТА НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА


На 10 октомври 2017 година Стопанската комора на Македонија ја посети делегација на Македонско-италијанската асоцијација при Стопанската комора на Италија – Рим.

-По две години од потпишувањето на Меморандумот за соработка меѓу двете комори, денеска сме тука да презентираме нови проекти кои, се надеваме, во блиска иднина ќе резултираат со успешна соработка меѓу бизнис заедниците од двете земји, - истакна Енрико Петрела, претседател на Македонско-италијанската асоцијација при Стопанската комора на Италија – Рим.

 

Господинот Петрела ги презентираше новите проектни активности на членките на  Македонско-италијанската асоцијација при Стопанската комора на Италија кои се пред се` заинтересирани за воспоставување контакти и можности за соработка во делот на туризмот, земјоделието, метало-преработувачката индустрија, новите технологии и иновациите. Во наредниот период двете комори ќе работат на подготовка на план на активности, а веќе е планиран и бизнис форум, што ќе се реализира на почетокот на 2018 година, за поддршка на бизнисмените од двете земји и продлабочување на економската соработка меѓу Р. Македонија и Р. Италија.

м-р Сања Николова 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права