28.08.2018 (Форум)
Меѓународни деловни средби - „MEET4BUSINESS AGRA 2018“ - 28.08.2018 Р.Словенија

10.09.2018 (Конференција)
Самит за планински туризам во Централна Европа – MoReSCE- 10-12.09.2018

11.09.2018 (Семинар)
ИНТЕРЕН МАРКЕТИНГ – СПОЈ НА МАРКЕТИНГОТ И ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ

14.09.2018 (Семинар)
ИЗГОТВУВАЊЕ НА БИЗНИС ПЛАНОВИ И ЕКОНОМСКИ АНАЛИЗИ

14.09.2018 (Семинар)
5 WHY – 5 ЗОШТО И FISHBONE / ISHIKAWA – РИБЈА КОСКА ДИЈАГРАМ ТЕХНИКИ ЗА СИСТЕМАТСКИ АНАЛИЗИ ЗА ПОСТИГНУВАЊЕ НА ОЧЕКУВАНИ РЕЗУЛТАТИ

18.09.2018 (Семинар)
ВЕШТИНИ ЗА УСПЕШНО ПРЕГОВАРАЊЕ- WIN-WIN -профит, договор и лојални клиенти-

20.09.2018 (Семинар)
ОБУКА ЗА ДЕЛОВНИ АСИСТЕНТИ И ФИНАНСИСКИ АДМИНИСТРАТОРИ, АРХИВСКО И КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРОТОК НА ДОКУМЕНТИ, ИНТЕРНА И ЕКСТЕРНА КОМУНИКАЦИЈА ВО КОМПАНИЈАТА

21.09.2018 (Семинар)
НАЈНОВИТЕ ИЗМЕНИ ВО ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИТЕ ОДНОСИ

26.09.2018 (Форум)
БИЗНИС СРЕДБИ И РЕГИОНАЛЕН БИЗНИС ФОРУМ 26 септември 2018 година, Нови Сад, Србија

28.09.2018 (Семинар)
ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ПОБАРУВАЊАТА СО ЗАЛОЖНО ПРАВО СУДСКИ СПОРОВИ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД РЕАЛИЗАЦИЈА НА ЗАЛОЖНО ПРАВО

28.09.2018 (Семинар)
БЕЗБЕДНОСТ НА ИТ-ИНФРАСТРУКТУРА

02.10.2018 (Советување)
ТЕХНИКИ И МЕТОДИ НА ТИМСКА РАБОТА, ЛИДЕРСТВО ВО ТИМОТ И КРЕИРАЊЕ НА ИДЕИ - „BRAINSTORMING“

17.10.2018 (Бизнис средби)
Marketplace Austrian food, Виена, Австрија. 17.10.2018

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

Соопштенија, вести, актуелности - Приказ на содржина

13.03.2018


Актуелно  

„CLOUD“ РЕШЕНИЈА, НОВИ ТРЕНДОВИ ВО БИЗНИСОТ – МОЖНОСТИ И ПРЕДИЗВИЦИ


Новите технологии овозможуваат брз и ефикасен пристап до сите информации потребни за ефективно завршување на работните процеси. Интерната комуникација на секој од бизнисите е од круцијално значење, овозможувајќи  подобрување на внатрешните процеси. Честопати  недостатокот на пристап до потребните информации е претставен како клучна кочница во понатамошното проследување  на информациите и обезбедување на квалитетно испорачан производ или услуга.

Се’ поголем број претпријатија користат „Cloud“ базирана инфраструктура. „Cloud“ работењето е бизнис концепт кој обезбедува нов начин на пристап до личните податоци и апликации кои наместо да бидат складирани во компјутер, се складираат во виртуелен облак (Cloud) кој овозможува пристап до сите програми, документи и записи од кое било место и во кое било време.

Следејќи ги трендовите на технолошката револуција, Стопанската комора на Македонија на 16 март 2018 година организира „САМИТ НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ – НОВИ ТРЕНДОВИ ВО БИЗНИСОТ“, а токму „Cloud“ решенијата и дигиталната трансформација на бизнисите ќе бидат дел од темите кои ќе бидат презентирани пред учесниците на Самитот. Посебен осврт во панел - дискусијата ќе биде даден на „Поврзаноста, „Cloud“ решенија и информатичката технологија како база за развој на економиите на малите земји“.

Повеќе информации за Самитот можете да најдете на следниот линк:    http://www.mchamber.mk/default.aspx?mId=56&evId=2657&lId=1

Михајло Донев 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права