19.04.2018 (Конференција)
ЗАЈАКНУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА ПОМЕЃУ БИЗНИС ПАРТНЕРИТЕ ПРЕКУ УНАПРЕДУВАЊЕ НА АРБИТРАЖНОТО РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ - АРБИТРАЖАТА ДЕНЕС: ИНИЦИЈАТИВИ И МОЖНОСТИ-

20.04.2018 (Семинар)
Подобрување на репутацијата и имиџот на компанијата преку брзо и ефикасно решавање на жалби, поплаки и неусогласен производ, системски решенија, вештини и решавање на конфликтни ситуации интерно во компанијата и према купувачите

20.04.2018 (Конференција)
Конференција на тема: „Зголемување на конкурентноста на домашните мали и средни претпријатија со цел подобрување на нивната соработка со странските инвеститори“ - Можности и предизвици-

23.04.2018 (Работилница)
ВОВЕД ВО РЕЛАЦИОНИ БАЗИ НА ПОДАТОЦИ

23.04.2018 (Семинар)
ОРГАНИЗАЦИЈА И НАДЗОР НА ДОКУМЕНТИРАН СИСТЕМ НА ИНФОРМАЦИИ ВО КОМПАНИЈАТА И ПРИМЕНА НА ЗАКОНОТ ЗА АРХИВСКО РАБОТЕЊЕ

24.04.2018 (Семинар)
МЕНАЏИРАЊЕ НА ВРЕМЕТО ВО ОРГАНИЗАЦИИТЕ (TIME MANAGEMENT)

24.04.2018 (Советување)
Вработување согласно одредбите на Законот за работните односи, разлики помеѓу вработувањето на кандидатите според Законот за работните односи и Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административните службеници

26.04.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: Измени во подзаконската регулатива во областа на противпожарната заштита

26.04.2018 (Инфо сесија)
Инфо сесија на тема: Развојни насоки на програмите за советодавни услуги во земјоделието за подобрување на локалната економија

27.04.2018 (Семинар)
ЕФИКАСНИ МАРКЕТИНГ КОМУНИКАЦИИ СО ФОКУС НА ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ И СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

30.04.2018 (Семинар)
ПРАВНА ПРИРОДА НА ДОГОВОРИТЕ ЗА ПРЕВОЗ И ШПЕДИЦИЈА, ПРАВА И ОБВРСКИ НИЗ ПРИЗМАТА НА СУДСКАТА ПРАКСА И ВИДОВИ ДОКАЗИ

30.04.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема:БАРАЊА НА СИСТЕМОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА, СПОРЕД БАРАЊАТА НА МЕЃУНАРОДНИОТ СТАНДАРД ISO 50001:2011 ENERGY MANAGEMENT SYSTEM (ENMS)

08.05.2018 (Бизнис средби)
Конференција и меѓународни деловни средби „FUTURE OF BUILDING“ 8-9 мај 2018 година, Виена, Австрија

29.05.2018 (Семинар)
УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРАВOТО ЗА БЕЗБЕДНА И ЗДРАВА РАБОТНА СРЕДИНА (Законска регулатива на БЗР во Р.Македонија)

30.05.2018 (Форум)
Бизнис форум: Франција – Балкан 2018-30.05-01.06.2018, Белград

Бизнис-настани

24.04.2018 - 24.04.2018


Семинар Стопанска комора на Македонија,  Македонија

МЕНАЏИРАЊЕ НА ВРЕМЕТО ВО ОРГАНИЗАЦИИТЕ (TIME MANAGEMENT)


Еднодневен семинар:

МЕНАЏИРАЊЕ НА ВРЕМЕТО ВО ОРГАНИЗАЦИИТЕ
(TIME MANAGEMENT)

24.4.2018 година (вторник)
10:00 - 15:00 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 4 на 5-ти кат

 

          Времето е основниот ресурс кој сите го имаме на располагање во идентична количина - 24 часа на ден. Начинот на којшто ќе го искористиме е клучно за успехот на организацијата. Оние кои што ќе успеат за иста количина на време да продуцираат резултати со поголем квантитет и квалитет ќе бидат поконкурентни и поуспешни.
          Вештините за менаџирање на времето се многу важни за секој вработен, без оглед на работната позиција, истите ги надополнуваат лидерските и комуникациските вештини и стануваат дел од личниот менаџмент на вработените, а потоа и дел од културата и практиките на организацијата. Секоја организација мора да има „економичен“ пристап кон времето и да ужива во својата ефикасност продуцирајќи резултати со кои ќе ги прави среќни своите клиенти и вработени и ќе го прави светот поубаво место за живеење.
          За таа цел, Стопанската комора на Македонија, на 24 април 2018 година, организира еднодневен семинар на тема: „МЕНАЏИРАЊЕ НА ВРЕМЕТО ВО ОРГАНИЗАЦИИТЕ (TIME MANAGEMENT)“

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТ СЕМИНАРОТ?
Семинарот е наменет за:
• сите организации кои имаат тешкотии во менаџирањето на времето;
• сите организации кои сакаат да го усовршат менаџирањето на времето во текот на своето работење;
• раководители на стратегиско, оперативно и основно ниво кои имаат тешкотии во менаџирање на времето;
• раководители од сите нивоа кои сакаат да ги усовршат своите вештини за менаџирање на времето;
• вработени кои се на позиции на кои следат исполнување на рокови.

ПРОГРАМА
• Што е време?
• Кои се карактеристики на времето како димензија?
• Улогата на целите во менаџирањето на времето;
• Правила за поставување на СМАРТ цели;
• Тестирање на способноста за менаџирање на времето;
• Дефинирање на животните улоги и нивната важност;
• Алатка за ПРИОРЕТИЗИРАЊЕ;
• Креирање на „To Dо“ листа;
• Тестирање за откривање на КРАДЦИТЕ на ВРЕМЕ;
• Насоки за отстранување на КРАДЦИТЕ на ВРЕМЕ;
• Златни правила за МЕНАЏМЕНТ НА ВРЕМЕ;
• Психолошко време (минато, сегашност и иднина) и поврзаноста со стресот;
• Процес на планирање на времето во 9 чекори.

Предавач:
-Професор д-р Лазар Ѓуров, еден од најактивните и најистакнатите консултанти и обучувачи во Македонија. Тој е универзитетски професор на Воената академија и Бизнис Академија Смилевски, каде што предава:  Организација и менаџмент, Лидерство, Комуникации и комуникациски вештини и Интерперсонални деловни вештини.
Тој е основач и претседател на Институтот „СИМБИОТИКА“. Автор е на две книги за лидерство. Како обучувач е сертифициран од Универзитетот за едукација и комуникации – „Jönköping“ од Шведска. Неговите обуки постојано добиваат највисоки оценки. Во 2010 година од Центарот за развој на претприемачи и менаџери – CEED доби награда за најдобра обука во конкуренција на обуки од реномирани обучувачи и експерти од земјава и од странство.

За сите учесници на семинарот ќе биде обезбедено:
- работен материјал; 
- ручек и освежување; 
- сертификат за присуство на семинарот.

Сите заинтересирани за учество на семинарот можат да се пријават најдоцна до 20 април 2018 година. 


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Елизабета Андриевска-Ефтимова
Тел: ++ 389 2 3244074
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: beti@mchamber.mk

Контакт: Михајло Донев
Тел: ++ 389 2 3244067
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: mihajlo@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права