26.03.2018 (Семинар)
Правилна примена на Законот за работни односи во делот на: судска пресуда како основ за продолжување со работа, дополнителна работа

27.03.2018 (Тренинг обука)
ВЕШТИНИ ВО ФИНАНСИСКОTO РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Конференција)
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФАКТОРИНГ КАКО ФИНАНСИСКО РЕШЕНИЕ КОЕ ОВОЗМОЖУВА РАСТ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕПРИЈАТИЈА- 27.03.2018 Скопје

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

28.03.2018 (Семинар)
Заштита на правото на сопственост, стекнување право на сопственост, стварни права на странски физички и правни лица и постапка за експропријација

30.03.2018 (Семинар)
РАЗВИВАЊЕ СТРАТЕГИЈА ЗА НАСТАП НА СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

04.04.2018 (Форум)
МАКЕДОНСКО-СЛОВЕНЕЧКИ БИЗНИС ФОРУМ И ДЕЛОВНИ СРЕДБИ-04.04.2018

10.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Мостар“ 10 април 2018 година

13.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби во Бања Лука - ЕЕН мрежа

24.04.2018 (Советување)
Вработување согласно одредбите на Законот за работните односи, разлики помеѓу вработувањето на кандидатите според Законот за работните односи и Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административните службеници

Бизнис-настани

15.11.2017 - 15.11.2017


Настан Стопанска комора на Македонија,  Македонија

Работна средба на тема: ПРОФЕСИОНАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДНОСТ(ПРОЕКТ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА)


Работна средба на тема:
ПРОФЕСИОНАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДНОСТ
(ПРОЕКТ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА)

15 ноември 2017 година (среда)
13:30-15:00 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 4 на 5 кат

       Преку Проектот „Центар за вработување лица со хендикеп“, Стопанската комора на Македонија заедно со Министерството за труд и социјална политика, во рамките на активностите за вклучување на лицата со хендикеп на пазарот на трудот, организираат работна средба со компании со цел заедничка подготовка на предлог-активностите за воведување  професионална рехабилитација од страна на работодавачите од отворениот пазар на труд. Имајќи предвид дека покрај вложувањето во унапредување на знаењата и вештините на лицата со хендикеп, од неизмерна важност е и поддршката на компаниите во процесот на создавање целосна и ефективна инклузија на лицата со хендикеп на пазарот на трудот.

       Министерството за труд и социјална политика подготвува уште еден сличен проект за реализација на професионалната рехабилитација на лицата со хендикеп. На работната средба ќе бидат дискутирани предлог-активности за реализација на Проектот за професионална рехабилитација на лицата со хендикеп.

      На работната средба ќе присуствува и Мила Царовска, министерка за труд и социјална политика во  Владата на РМ.

Настанот ќе се одржи на 15.11.2017 година (среда), со почеток во 13:30 часот, во Стопанската комора на Македонија, сала 4 на 5-ти кат. Ве молиме вашето присуство да го потврдите најдоцна до 13.11.2017 година (понеделник).

Лица за контакт: Ивана Крстевска, е-адреса: ivana@mchamber.mk, телефон: (+389) 2 3 244 051 и Ирена Мојсовска, е-адреса: irena@mchamber.mk, телефон: (+389) 2 3 244 009.


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Ивана Крстевска
Тел: ++ 389 2 3244051
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: ivana@mchamber.mk

Контакт: Ирена Мојсовска
Тел: ++ 389 2 3244009
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: irena@mchamber.mk 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права