28.05.2018 (Семинар)
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ

29.05.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: ПЛАТА И ДОДАТОЦИ НА ПЛАТА И ДРУГИ НАДОМЕСТОЦИ ОД РАБОТЕН ОДНОС

29.05.2018 (Семинар)
УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРАВOТО ЗА БЕЗБЕДНА И ЗДРАВА РАБОТНА СРЕДИНА (Законска регулатива на БЗР во Р.Македонија)

29.05.2018 (Семинар)
Организација на логистичка поддршка, контрола на работните активности и планови, управување со call центри, телефонска продажба и cold calls, агентска продажба и унапредување на комуникациски канали

30.05.2018 (Семинар)
ЕМПАТИЧНА ПРОДАЖБА - Нова перспектива на продажбата

30.05.2018 (Форум)
Бизнис форум: Франција – Балкан 2018-30.05-01.06.2018, Белград

31.05.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема:ОПТИМИЗАЦИЈА НА ЗАЛИХИ – МОДЕЛИ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЗАЛИХИ

31.05.2018 (Инфо сесија)
ЈАВНО-ПРИВАТЕН ДИЈАЛОГ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА РЕГУЛАТИВАТА И НАЧИНОТ НА СПРОВЕДУВАЊЕ НАДЗОР НАД ПАЗАРОТ

11.06.2018 (Саем)
САЕМ ЗА ГРАДСКО ПЛАНИРАЊЕ, УРЕДУВАЊЕ И ГРАДСКА ЧИСТОТА „TECMA 2018“

11.06.2018 (Семинар)
АНАЛИЗА НА МРЕЖНИОТ СООБРАЌАЈ СО ПОМОШ НА АЛАТКАТА WIRESHARK

12.06.2018 (Семинар)
ДИГИТАЛЕН ПР – КРЕИРАЊЕ ВЕСТИ СО ВРЕДНОСТ

12.06.2018 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ во рамки на "CeBIT", 12-15 јуни 2018 Хановер, Германија

12.06.2018 (Форум)
„MINEX EUROPE 2018“- 3. ЕВРОПСКИ ФОРУМ ЗА РУДАРСТВО И ИСТРАЖУВАЊЕ - 12-14.06.2018 СКОПЈЕ

13.06.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар:RBT-RISK BASED THINKING - УПРАВУВАЊЕ СО РИЗИК ВО ОРГАНИЗАЦИИТЕ ВРЗ ОСНОВА НА АНАЛИЗИ/РАЗМИСЛУВАЊА ЗА МОЖНИ РИЗИЦИ

19.06.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби „ЕНЕГРА 2018“ 21 јуни 2018 Сараево, БиХ

20.06.2018 (Семинар)
Судски спорови кои произлегуваат од постапките пред управните органи поврзани со Законот за приватизација на градежно земјиште, Законот за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти и Законот за денационализација

21.06.2018 (Семинар)
Eднодневен семинар:ЈАВНИ НАБАВКИ ПО ЕЛЕКТРОНСКИ ПАТ - КОНЦЕПТ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ДОВЕРБАТА И ТРАНСПАРЕНТНОСТА ВО ЦЕЛИОТ СИСТЕМ, СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА НОВИНИТЕ ВО НАЦРТ-ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

21.06.2018 (Семинар)
СОВРЕМЕНИ ТРАНСПОРТНИ ЛОГИСТИЧКИ СИСТЕМИ И РЕШЕНИЈА

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

Соопштенија, вести, актуелности - Приказ на содржина

22.12.2017


Актуелно  

РЕГИОНАЛНА КОМОРА СО СЕДИШТЕ ВО БИТОЛА - ОДРЖАНА ОСМАТА СЕДНИЦА НА УПРАВНИОТ ОДБОР


На 22.12.2017 година во Битола, Регионалната комора со седиште во Битола ја одржа  осмата седница на Управниот одбор. Покрај членовите на Управниот одбор, на седницата како гости говорници беа присутни и градоначалниците на Општина Битола, Наташа Петровска и на Општина Новаци, Љубе Кузманоски. Седницата ја водеше претседателот на Регионалната комора со седиште во Битола, Мирко Велковски.

Како точки на дневниот ред по кои се расправаше беа Извештајот за работата на Регионалната комора со седиште во Битола во 2017 година и новиот Предлог-план за активностите во 2018 година.

По однос на двете точки, како заклучок од присутните членови на Управниот одбор и  градоначалниците беше истакнато значењето на соработката меѓу стопанството во регионот со претставниците на локалната самоуправа во наредниот период. Исто така, уште еднаш се истакнаа потребата и заложбата за подобрување на инфраструктурата во регионот, пред се` патните правци Велес – Прилеп – Битола - Меџитлија и Битола – Охрид - Ќафасан, како и решавање на проблемот со обиколницата над Битола.

Градоначалничката на Општина Битола, Наташа Петровска ги поздрави присутните стопанственици и им се заблагодари на поканата и можноста за учество на состанокот, при што ја истакна заложбата за понатамошна соработка и ги поттикна стопанствениците со свои предлози и конструктивни сугестии да придонесат за  развојот на севкупниот живот во Битола и регионот. Таа ја нагласи нејзината поддршка и заложбата за подобрување и инвестирање во инфраструктурата на општината и на присутните им ја пренесе информацијата за средбата со Горан Сугарески, министер за транспорт и врски во Владата на РМ, на којашто беа изложени и пренесени  ставовите на стопанството во поглед на ова прашање.

На седницата се обрати и градоначалникот на Општина Новаци, Љубе Кузманоски кој исто така ги поздрави присутните и им се заблагодари за учеството на состанокот. Истовремено, тој истакна дека сите стопански субјекти со свои прашања се добредојдени за комуникација и дека ќе се настојува да се пронајдат заеднички решенија за заедничките проблеми во секојдневното работење.

Претседателот на Регионалната комора со седиште во Битола на крајот на состанокот од името на Комората им се заблагодари на гостите за одѕивот на поканата и на сите присутни им ги честиташе новогодишните празници, посакувајќи им во Новата година  поголем раст и развој на стопанството во регионот.

м-р Никола Димковски 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права