09.08.2020, Актуелно
КОРИСТЕТЕ ГИ УСЛУГИТЕ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА-МОЖНОСТИ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ КОМПАНИИ БЕСПЛАТНО ДА НАЈДАТ СТРАНСКИ ПАРТНЕР ПРЕКУ ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА БИЗНИС-МОЖНОСТИ (ЕЕН)
Стопанската комора на Македонија е дел од Европската мрежа на бизнис можности (ЕЕН), преку Националниот конзорциум во којшто, покрај Комората, партнери се и Универзитетот „Св. Кирил и Методиј" од Скопје и Фондацијата за менаџмент и индустриско истраж...
07.08.2020, Актуелно
КОДАК по втор пат влегува во фармацевтската индустрија
За познавачите на берзата информацијата дека „Кодак” влегува во фармацијата не е новина, бидејќи оваа компанија по втор пат влегува во фармацевтската индустрија, откако претходно беше вклучена во производство на лекови без рецепт, пред да ја продаде ...
07.08.2020, Актуелно
ПРОИЗВЕДЕНА СТРУЈА ЗА 1.200 ДОМАЌИНСТВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПИВОТО
Милион литри пиво од пиварите од Јужна Австралија, претворено е во електрична енергија во тамошните пречистителни станици на отпадни води.Заедно со мерките за претпазливост поради здравствената криза предизвикана од корона вирусот воведени во март го...
07.08.2020, Актуелно
Запознајте ги членовите на нашиот Управен одбор – ЗОРАН МАРТИНОВСКИ, Меѓународна финансиска корпорација - IFC, СВЕТСКА БАНКА
Меѓународната финансиска корпорација (IFC) е сестринска организација на Светска банка и членка на Групацијата на Светска банка која е најголемата институција за развој на светот, фокусирана на приватниот сектор во земјите во развој. Групацијата има п...
06.08.2020, Актуелно
ПОДОБРА ТУРИСТИЧКА ПОНУДА СО ПРОЕКТИТЕ ЗА ЛОКАЛНА И РЕГИОНАЛНА КОНКУРЕНТНОСТ
Управен одбор на проектот за Локална и регионална конкурентност одржа зум состанок, на којшто присуствуваше претставникот на Европската комисија Никола Бертолини, претставници од Светска банка, како и претставници од проектната единца, а беше вклучен...
<<  <  1    >  >>