11.12.2019, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ, МИГРАЦИЈАТА И РАЗВОЈОТ НА АГРОСЕКТОРОТ
Минчо Јорданов, сопственик на „ПЕРМИНДЕКС“ на трибината на тема: „Насоки за унапредување на земјоделско-прехранбениот сектор во Република Северна Македонија“Земјоделството, освен производство на храна, влијае и на демографските карактеристики на една...
11.12.2019, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
ДОЛГОРОЧНА СТРАТЕГИЈА ЗА РАЗВОЈ НА АГРОСЕКТОРОТ
Веле Ристоски, сопственик на „Единство“ од Челопек, на трибината на тема: „Насоки за унапредување на земјоделско-прехранбениот сектор во Република Северна Македонија“Потребна е долгорочна стратегија за развој на агросекторот во земјата, нешто што до ...
11.12.2019, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
АВТОНОМНИ МЕРКИ ЗА УВОЗ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ДОГОВОРИТЕ ЗА ИЗВОЗ
Златко Најдовски, директор на „Евромлекара“ - Скопје, на трибината на тема: „Насоки за унапредување на земјоделско-прехранбениот сектор во Република Северна Македонија“Преработувачите на млеко ја поздравуваат иницијативата за измена на мерката за наб...
07.12.2019, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
МОТИВИРАЊЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ!
Светозар Јаневски, член на Советот на Стопанската комора на Македонија и претседател на Управниот одбор на Винарската визба „Тиквеш“ Учесник на САМИТОТ НА БИЗНИС ЛИДЕРИ од регионот со повеќе од 410 претприемачки (лидери од регионот) и претставници на...
27.11.2019, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
ВИЗИЈАТА ЗА ЈАГЛЕРОД - НЕУТРАЛЕН ЧЕЛИК ДО 2030
Санџив Гупта, главен извршен директор на ГФГ Алијансата, во чиј состав е Либерти Скопје Невозможно е да се замисли модерниот живот без челик. Зградите би се урнале, авионите би се приземјиле, автомобилите би биле неупотребливи, бричевите би биле без ...
14.11.2019, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
Обраќање по повод потпишување на Меморандум за соработка со “Македонија 2025”
д-р Јелисавета Георгиева-Јовевска, потпретседател на Стопанската комора на Македонија Стопанската комора на Македонија како најбројна бизнис асоцијација во нашата земја е носител на економските активности кои како наши барања или приоритети се вметна...
04.11.2019, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
ЈАСНА И КОНЗИСТЕНТНА ПОЛИТИКА НА КОМОРАТА ВО ГРАДЕЊЕ ЧОВЕЧКИ КАПАЦИТЕТИ ЗА СТОПАНСТВОТО
Михо Јаневски, претседател на УО, Градежен институт „Македонија“, член во Здружението на градежништво, индустријата на градежни материјали и неметалитеСтав од одржана седница на Здружението Комората треба да продолжи со јасна и конзистентна политика ...
04.11.2019, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
СОВЕТОТ НА СТРАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ И ПРОГРЕСИВНОТО ОДАНОЧУВАЊЕ
Дипл. инженер Штефан Петер, МБА, потпретседател на Стопанската комора на Македонија, претседател на Советот на странски инвеститори при Комората и претседател на Управниот одбор на ЕВН Македонија АД – СкопјеПри деловното работење, сосема е нормално д...
18.10.2019, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
СТАБИЛНИ И ФУНКЦИОНАЛНИ МОСТОВИ ЗА ПОГОЛЕМА СОРАБОТКА СО СЛОВЕНИЈА
Александар Гечев, менаџер во „ИГМ-Трејд“, нов почесен конзул на Р. Словенија во Република Северна Македонија и член на УО на Стопанската комора на Македонија Идејата за отворање Почесен конзулат на Република Словенија во Република Северна Македонија ...