11.12.2019, ВО ПОСЕТА НА КОМПАНИИТЕ
УСОГЛАСЕНА ПРАВНА РАМКА ЗА НЕПРЕЧЕНА РЕАЛИЗАЦИЈА НА КАПИТАЛНИТЕ ПРОЕКТИ
Претставници на Стопанската комора на Македонија остварија средба со раководството на „ГЕИНГ Кребс унд Кифер Интернешнл“ – компанија - членка на Комората која веќе четврт век е препознатлива по своите инженеринг вештини и искуства од областа на архит...
11.12.2019, ВО ПОСЕТА НА КОМПАНИИТЕ
„TETEKS YARN LIMITED“ - КВАЛИТЕТНИ МАКЕДОНСКИ ВОЛНИЦИ ЗА ЕВРОПСКИОТ ПАЗАР
Потпретседателот на Стопанската комора на Македонија, д-р Јелисавета Георгиева-Јовевска и м-р Анета Димовска, одговорна за анализи и истражувања на стопанскиот систем и економската политика во Комората, остварија работна посета во фабриката „Teteks Y...
10.12.2019, ВО ПОСЕТА НА КОМПАНИИТЕ
АПЕЛ ЗА ПОДДРШКА НА ЧЕВЛАРСКАТА ИНДУСТРИЈА ОД „МОДЕУР ШУС“ - КУМАНОВО
Д-р Јелисавета Георгиева-Јовевска, потпретседател на Стопанската комора на Македонија и м-р Анета Димовска, одговорна за анализи и истражувања на стопанскиот систем и економската политика во Комората, на 6 декември 2019 година, остварија посета на п...
10.12.2019, ВО ПОСЕТА НА КОМПАНИИТЕ
„БЕТОН“ АД - СКОПЈЕ – ДЕЦЕНИСКО ИСКУСТВО И ПОСВЕТЕНОСТ ВО РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ГРАДЕЖНИ ПРОЕКТИ
Основана во далечната 1947 година, „БЕТОН“ АД - Скопје денес претставува современа, технолошки опремена градежна компанија, со богато искуство и бројни референции во сите сегменти на градежништвото на домашниот и на странскиот пазар. Со својот струче...
05.12.2019, ВО ПОСЕТА НА КОМПАНИИТЕ
„Ноел“ од Гевгелија - пример за македонска текстилна компанија која успешно опстојува скоро три децении
„Ноел“ - Гевгелија, основана е во 1991 година како компанија во приватна сопственост и повеќе од две децении ја држи лидерската позиција во текстилната индустрија во Република Македонија.Во моментов брои околу 600 вработени. Компанијата секоја година...
05.12.2019, ВО ПОСЕТА НА КОМПАНИИТЕ
МАКЕДОНСКИ ТЕЛЕКОМ - ПОВЕЌЕ ДЕЦЕНИСКИ ТЕЛЕКОМУНИКАЦИСКИ ОПЕРАТОР И ЛИДЕР
Македонски Телеком како водечки национален телекомуникациски оператор е дел од Групацијата „Дојче Телеком“ од 2001 година. Компанијата обезбедува говорни и податочни услуги преку мобилна и фиксна мрежа. Македонски Телеком нуди богато портфолио на кон...
05.12.2019, ВО ПОСЕТА НА КОМПАНИИТЕ
ПАД НА ЦАРИНАТА НА СУРОВИНАТА И ОСИГУРУВАЊЕ НА СЕЗОНЦИТЕ ЗА РАСТ НА КОНЗЕРВНАТА ИНДУСТРИЈА
Випро од Гевгелија, една од најголемите и водечки конзервни компании во земјата, е основан 1992 год. во Гевгелија. Започна со производство на безалкохолни пијалоци, се продолжи со минерална вода, за потоа да се премине на производство на здрава храна...
05.12.2019, ВО ПОСЕТА НА КОМПАНИИТЕ
ПО ПОДОЛГ ПЕРИОД ДОМАШНОТО ЖИВИНАРСТВО НА СТАБИЛНА ОСНОВА
ВЕТЕРИНАР експорт – импорт, Живинарска Фарма - Гевгелија е компанија основана со 100% домашен капитал, која во континуитет работи од 1990 година, постојано надградувајќи ја својата главна дејност - производство на свежите конзумни јајца од нашироко п...
05.12.2019, ВО ПОСЕТА НА КОМПАНИИТЕ
Недостигот на кадар – главен проблем на компанијата БРЕБОТЕКС - Богданци
Компанијата Бреботекс - Богданци е основана 1990 година како компанија во приватна сопственост, во која работат околу 300 вработени. Работата во погонот е беспрекорно организирана и опремена со машински парк за производство на конфекција, за кои сек...