19.11.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: Договор за вработување, договор за вработување странци, разлики помеѓу договорите за вработување домашни лица и странци

21.11.2018 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО КОНФЛИКТИ

22.11.2018 (Семинар)
СИСТЕМАТИЗАЦИЈА НА РАБОТНИ МЕСТА, ОДГОВОРНОСТИ И ОВЛАСТУВАЊА, ВРЕДНУВАЊЕ НА РАБОТЕЊЕТО И УНАПРЕДУВАЊЕ НА РАБОТАТА

23.11.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема: МЕНАЏИРАЊЕ НА ИЗВОЗОТ - СТРАТЕГИЈА И ДЕФИНИРАЊЕ НА ИЗВОЗОТ ПРЕКУ ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ -

23.11.2018 (Семинар)
ПРОЦЕС И ЧЕКОРИ ВО ЕТИЧКОТО ХАКИРАЊЕ

27.11.2018 (Семинар)
МЕНИЦА И МЕНИЧНИ ДЕЈСТВИЈА СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА НОТАРИЈАТ

27.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби и форум со компании од агро секторот од Бугарија, во Струмица, Македонија, на 27 и 28 ноември 2018 година

28.11.2018 (Советување)
ОПЕРАТИВНА ЕФИКАСНОСТ ВО АДМИНИСТРАТИВНИТЕ ПРОЦЕСИ И ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ ВО ОРГАНИЗАЦИЈАТА, АПСТЕНТИЗАМ И НАМАЛУВАЊЕ НА ТРОШОЦИТЕ КАКО ПОСЛЕДИЦА ОД ОТСУСТВО ОД РАБОТА И УПРАВУВАЊЕ СО ПРОМЕНИ СОГЛАСНО ЗАКОНСКИТЕ ОДРЕДБИ И ЗАШТИТА ПРИ РАБОТА

29.11.2018 (Семинар)
Е-МЕНАЏМЕНТ НА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ – СОВРЕМЕНИ МЕТОДИ ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ

29.11.2018 (Конференција)
Меѓународната конференција за текстил за градежништво, медицина и здравствена заштита, машини за текстил и нови технологии и деловни средби, 29-30 ноември 2018 година, Ахен, Германија

30.11.2018 (Форум)
БИЗНИС ФОРУМ И БИЛАТЕРАЛНИ СРЕДБИ МЕЃУ МАКЕДОНСКИ И ГРЧКИ КОМПАНИИ- 30.11.2018 , АТИНА Р.ГРЦИЈА

30.11.2018 (Семинар)
ОДГОВОРНОСТ НА ОРГАНИ НА УПРАВУВАЊЕ НА ПРАВНО ЛИЦЕ ЗА НАДОМЕСТ НА ШТЕТА И ОБЈЕКТИВНА ОДГОВОРНОСТ НА РАБОТОДАВЕЦ ЗА НАДОМЕСТ НА ШТЕТА ОД ПОВРЕДА ПРИ РАБОТА

06.12.2018 (Конференција)
ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФИНАНСИСКА СУПЕРВИЗИЈА ВО ЕУ 2018- 6.7.12.2018 БРИСЕЛ

14.12.2018 (Семинар)
ОСНОВИ НА УПРАВУВАЊЕ СО РИЗИКОТ ВО ДЕЛОВНОТО РАБОТЕЊЕ СОГЛАСНО БАРАЊАТА НА СТАНДАРДОТ ISO 31000:2018

Бизнис-настани

06.12.2018 - 07.12.2018


Конференција Брисел,  Белгија

ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФИНАНСИСКА СУПЕРВИЗИЈА ВО ЕУ 2018- 6.7.12.2018 БРИСЕЛ


 

Покана за учество

ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФИНАНСИСКА СУПЕРВИЗИЈА ВО ЕУ 2018

6-7 декември 2018 година
Брисел, Белгија

      Стопанската комора на Македонија, во соработка со Академија за Европско право (ЕRA), ве поканува да земете учество на овогодинешната Конференција за финансиска супервизија во ЕУ 2018, што ќе се одржи во периодот од 6 до 7 декември 2018 во Брисел, Белгија. Конференцијата е наменета за банкарскиот сектор, сите финансиски институции, осигурителни компании, супервизори кои работат за надзорните органи на ЕУ и адвокатски канцеларии и правни лица кои се занимаваат со банкарски и виртуелни валути.
 
Клучни теми на Конференцијата:
• Преглед на европските надзорни органи;
• Акционен план на Комисијата за FinTech;
• Ризикот од перење пари преку крипто- валути;
• Практични чекори за управување со ризици од страна на националните надзорни органи: споделување на добри практики;
• Базел IV;
• Нов закон за банкарство на мало и неговите импликации за супервизорите;
• Брегзит.
   

   Овогодинешната Конференција ќе им обезбеди на учесниците сеопфатен преглед на супервизорската рамка во врска со FinTech, со фокус на виртуелни валути. Ќе ги информира во врска најновите трендови и предизвици во банкарскиот сектор на ЕУ поради претстојните правила на Базел IV, Брегзит и приливот на иновации кои влијаат на овој сектор.


      На крајот од дводневната конференција учесниците ќе се стекнат со дополнителни знаења и вештини во врска:
• надзорните проблематики поврзани со крипто-валутите со коишто би можеле да се соочите при вашето работење;
 • како вашите колеги во моментов се справуваат со овој предизвик;
• за плановите на Комисијата за FinTech;
• за релевантните трендови во банкарскиот сектор на ЕУ;
 • новините за Брегзит и како тоа ќе влијае на супервизорите во ЕУ?

      Стопанската комора на Македонија ги поканува сите заинтересирани, своето учество да го пријават најдоцна до 26.11.2018 година (понеделник), со пополнување на пријавниот лист во прилог.

Лица за контакт:
-     м-р Сања Николова, телефон: 02 32 44 091, е-адреса: sanja@mchamber.mk
-   Елизабета Андриевска Ефтимова, телефон: 02 32 44 074, е-адреса: beti@mchamber.mk.

 


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Сања Николова
Тел: ++ 389 2 3244091
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: Sanja@mchamber.mk

Контакт: Елизабета Андриевска-Ефтимова
Тел: ++ 389 2 3244074
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: beti@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права