Датум на објава
20.09.2020, Актуелно
НА ДЕНЕШЕН ДЕН, 20.09.
20.09.331 п.н.е., на реката Тигар, во Месопотамија, војската на Александар Македонски се судрила со главнината на персиската војска на царот Дариј III. Персијците имале околу милион војници, а Александар Македонски помалку од 50.000. Овој судир во ис...
20.09.2020, Актуелно
ПОДДРЖАНИ 87 КОМПАНИИ И НАЈАВА НА СЛЕДЕН ЦИКЛУС ЗА НОВА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА КОМПАНИИТЕ ОД ФИТР
Вкупно 87 компании, кои планираат да реализираат проекти во вредност од околу 3 милиони евра, избрани се во финалната селекција од повикот за ко-финансирани грантови за брзо прилагодување од Ковид 19, соопштија вчера на прес конференција во Владата, ...