17.02.2020, АКТУЕЛНО
БАРАЊАТА НА БИЗНИСОТ ВО ОПЕРАТИВНИОТ ПЛАН ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ЗА 2020 ГОДИНА
-Прашањето за ефикасно обезбедување адекватен стручен кадар за потребите на стопанството што претставува клучен предизвик со кој се соочуваат носителите на македонската економија е прашање кое со години наназад го детерминираше и за кое алармира Стоп...
13.02.2020, АКТУЕЛНО
ГОДИШНО ИСТРАЖУВАЊЕ НА ИЗВРШНИ ДИРЕКТОРИ ВО ЗЕМЈАВА
НЕИЗВЕСНОСТА - КЛУЧЕН ФАКТОР ЗА ЗАГРИЖЕНОСТ? Во рамки на соработката меѓу Стопанската комора на Македонија и PwC, а во насока на континуирано информирање на бизнис-заедницата од Република Северна Македонија, во Комората на 13 февруари 2020 година, се...
13.02.2020, АКТУЕЛНО
Поради корона вирусот откажан најголемиот Саем за мобилни телефони во светот, кој требаше да се одржи од 24 до 27 февруари во Барселона
Најголемиот Саем за мобилни телефони во светот „Мобајл ворлд конгрес“ (Mobile World Congress) е откажан поради корона вирусот. Извршниот директор на организаторот, Џон Хофман, изјави дека ширењето на епидемијата го оневозможува одржувањето на настано...
11.02.2020, АКТУЕЛНО
Подобри енергетски перформанси со поддршка на УСАИД
Македонската енергетска асоцијација (МЕА) при Стопанската комора на Македонија, во соработка со Проектот на УСАИД за развој на регионалните пазари спроведуван од „Tetra Tech“, реализираше тркалезна маса на тема: „Промовирање на воведување на системи ...
11.02.2020, АКТУЕЛНО
НОВИ ПРОИЗВОДИ И ИЗВОЗНИ КОМПАНИИ ЗА ПОГОЛЕМ ЕФЕКТ ОД АГРОСЕКТОРОТ
-Со извезени производи во висина од околу 540,7 милиони евра и релативно учество во вкупниот извоз на ниво на државата од 9,2 %, земјоделско-прехранбениот сектор претставува еден од столбовите на домашната економија со огромен потенцијал за негов раз...