ЕДЕН РЕГИОН
ЕДНА ЕКОНОМИЈА
Стопанска комора на Македонија - најбројната бизнис асоцијација во регионот
Актуелно СО НОВИОТ ПРАВИЛНИК АХВ ГИ ПРЕЦИЗИРА УСЛОВИТЕ ЗА СТАВАЊЕ ВО ПРОМЕТ НА ХРАНАТА ОД ЖИВОТИНСКО ПОТЕКЛО НАМЕНЕТА ЗА ДИРЕКТНО СНАБДУВАЊЕ ОД СТРАНА НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ
Актуелно БРАНКО АЗЕСКИ ЗА КОСОВСКИТЕ ТАКСИ
Актуелно ПРВА ПОЛОВИНА НА 2019 ГОДИНА НАЈМНОГУ СМЕ ИЗВЕЗУВАЛЕ МАШИНИ И ТРАНСПОРТНИ УРЕДИ
Нови прописи ПРОПИСИ ОБЈАВЕНИ ВО „СЛУЖБЕН ВЕСНИК НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА“ ПРАВИЛНИК ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ НА ПРАВИЛНИКОТ ЗА НАЧИНОТ НА ИЗДАВАЊЕ НА СЕРТИФИКАТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ, ФОРМАТА И СОДРЖИНАТА НА ОБРАЗЕЦОТ НА БАРАЊЕТО ЗА ИЗДАВАЊЕ НА СЕРТИФИКАТОТ, ОБРАЗЕЦОТ НА СЕРТИФИКАТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ВИСИНАТА НА ТРОШОЦИТЕ ВО ПОСТАПКАТА ЗА ИЗДАВАЊЕ НА СЕРТИФИКАТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ
Саем, 27.08.2019
„MEET4BUSINESS“ Агра 2019
Семинар, 13.09.2019
ОБВРСКА И КРАЕН РОК ЗА ИСПЛАТА НА ДИВИДЕНДА, РАСПОРЕДУВАЊЕ НА ФИНАНСИСКИ РЕЗУЛТАТ, ПРИМЕНА НА МЕНАЏЕРСКИ ДОГОВОРИ
Семинар, 16.09.2019
ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ ПРЕКУ ДИГИТАЛНИ МЕДИУМИ – КРЕИРАЊЕ ВЕСТИ СО БРЗИНА И АКТУЕЛНОСТ
Семинар, 17.09.2019
НОВИОТ ЗАКОН ЗА ПРАКТИКАНТСТВО НИЗ ПРИЗМАТА НА ПРАВАТА И ОБВРСКИТЕ НА ПРАКТИКАНТОТ И РАБОТОДАВАЧОТ
Семинар, 19.09.2019
БЛАГАЈНИЧКО ДЕНАРСКО И ДЕВИЗНО РАБОТЕЊЕ
Семинар, 23.09.2019
ДЕЛОВНИ АСИСТЕНТИ (АРХИВСКО И КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ) И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ВНАТРЕШНИОТ ПРОТОК НА ДОКУМЕНТИ
Тренинг обука, 24.09.2019
МОЌТА НА УСПЕШНАТА ПРОДАЖБА
Тренинг обука, 25.09.2019
ПРОДАЖНИ МРЕЖИ ВО ОСИГУРИТЕЛНИ И ФИНАНСИСКИ ИНСТИТУЦИИ
Семинар, 25.09.2019
ПРАВЕН ТРЕТМАН НА ДОВЕРИТЕЛИТЕ ВО СТЕЧАЈНАТА ПОСТАПКА - ДОВЕРИТЕЛИ СО ПАРИЧНИ ПОБАРУВАЊА, ИЗЛАЧНИ И РАЗЛАЧНИ ДОВЕРИТЕЛИ –
Семинар, 26.09.2019
ПОЧЕТНО КОРИСТЕЊЕ НА ПРОГРАМА ЗА ТАБЕЛАРНО ПРЕСМЕТУВАЊЕ (EXCEL 2016)
Семинар, 30.09.2019
FACEBOOK FOR BUSINESS – КАКО ДО НАЈДОБРИ РЕЗУЛТАТИ ПРЕКУ МАРКЕТИНГ ПЛАТФОРМАТА НА FACEBOOK
Бизнис средби, 01.10.2019
„MARKETPLACE AUSTRIA FOOD 2019“
Конгрес, 16.10.2019
II. СВЕТСКИ КОНГРЕС НА ПРЕТПРИЕМАЧИ
Бизнис средби, 06.11.2019
Меѓународни деловни средби „Match4Industry“ 6-7 ноември 2019 година, Кочаели, Турција
Успешни приказни КАНАДСКА КОМПАНИЈА ГО ПРЕТВОРА ПЛАСТИЧНИОТ ОТПАД ВО ДИЗЕЛ И БЕНЗИН
Саем, 27.08.2019
„MEET4BUSINESS“ Агра 2019
Семинар, 13.09.2019
ОБВРСКА И КРАЕН РОК ЗА ИСПЛАТА НА ДИВИДЕНДА, РАСПОРЕДУВАЊЕ НА ФИНАНСИСКИ РЕЗУЛТАТ, ПРИМЕНА НА МЕНАЏЕРСКИ ДОГОВОРИ
Семинар, 16.09.2019
ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ ПРЕКУ ДИГИТАЛНИ МЕДИУМИ – КРЕИРАЊЕ ВЕСТИ СО БРЗИНА И АКТУЕЛНОСТ
Семинар, 17.09.2019
НОВИОТ ЗАКОН ЗА ПРАКТИКАНТСТВО НИЗ ПРИЗМАТА НА ПРАВАТА И ОБВРСКИТЕ НА ПРАКТИКАНТОТ И РАБОТОДАВАЧОТ
Семинар, 19.09.2019
БЛАГАЈНИЧКО ДЕНАРСКО И ДЕВИЗНО РАБОТЕЊЕ
Семинар, 23.09.2019
ДЕЛОВНИ АСИСТЕНТИ (АРХИВСКО И КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ) И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ВНАТРЕШНИОТ ПРОТОК НА ДОКУМЕНТИ
Тренинг обука, 24.09.2019
МОЌТА НА УСПЕШНАТА ПРОДАЖБА
Тренинг обука, 25.09.2019
ПРОДАЖНИ МРЕЖИ ВО ОСИГУРИТЕЛНИ И ФИНАНСИСКИ ИНСТИТУЦИИ
Семинар, 25.09.2019
ПРАВЕН ТРЕТМАН НА ДОВЕРИТЕЛИТЕ ВО СТЕЧАЈНАТА ПОСТАПКА - ДОВЕРИТЕЛИ СО ПАРИЧНИ ПОБАРУВАЊА, ИЗЛАЧНИ И РАЗЛАЧНИ ДОВЕРИТЕЛИ –
Семинар, 26.09.2019
ПОЧЕТНО КОРИСТЕЊЕ НА ПРОГРАМА ЗА ТАБЕЛАРНО ПРЕСМЕТУВАЊЕ (EXCEL 2016)
Семинар, 30.09.2019
FACEBOOK FOR BUSINESS – КАКО ДО НАЈДОБРИ РЕЗУЛТАТИ ПРЕКУ МАРКЕТИНГ ПЛАТФОРМАТА НА FACEBOOK
Бизнис средби, 01.10.2019
„MARKETPLACE AUSTRIA FOOD 2019“
Конгрес, 16.10.2019
II. СВЕТСКИ КОНГРЕС НА ПРЕТПРИЕМАЧИ
Бизнис средби, 06.11.2019
Меѓународни деловни средби „Match4Industry“ 6-7 ноември 2019 година, Кочаели, Турција
СО НОВИОТ ПРАВИЛНИК АХВ ГИ ПРЕЦИЗ ...
БРАНКО АЗЕСКИ ЗА КОСОВСКИТЕ ТАКСИ ...
ПРВА ПОЛОВИНА НА 2019 ГОДИНА НАЈМ ...
Емпириска анализа на перформансит ...
ДЕЛОВНИ ТЕНДЕНЦИИ ВО ПРЕРАБОТУВАЧ ...
ПЕТ ГОЛЕМИ ЕКОНОМИИ СЕ НА РАБОТ Н ...
ОДРЖАНА РАБОТНА СРЕДБА ЗА ПРОГРАМ ...
ДАНСКА БАНКА НУДИ КРЕДИТ СО КАМАТ ...
ЗАЕМНО ПРИЗНАВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЈА З ...
ВОНРЕДЕН ЛОВ НА ДИВИ СВИЊИ ...
РАНГ ЛИСТА НА ФАЈНЕШЛ ТАЈМС: Срби ...
ChinaCoin НАСКОРО ВО ОПТЕК ...
ТУРИСТИ ВО ЈУНИ: Србите побројни ...
АХВ: ЗАБРАНЕТ УВОЗ И ТРАНЗИТ НА С ...
СТАПУВААТ НА СИЛА ИЗМЕНИТЕ И ДОПО ...
МЗШВ: ЗАБРAНА ЗА ДВИЖЕЊЕ ВО ШУМИТ ...
ПОРАСТ ОД 14,1% БЕЛЕЖИ ИЗВОЗОТ НА ...
ПРЕТСЕДАТЕЛОТ АЗЕСКИ И ПРЕТСЕДАВА ...
НБРСМ ОЧЕКУВА СОЛИДЕН ЕКОНОМСКИ Р ...
ФИРМИТЕ ДОБИЈА 236,4 МИЛИОНИ ЕВРА ...
КОИ СЕ НАЈГОЛЕМИТЕ ИЗВОЗНИЦИ НА М ...
КОНСТИТУИРАНА КОМИСИЈА ЗА ОДЛИКУВ ...
ЗГОЛЕМЕН ПРОМЕТОТ ВО ТРГОВИЈАТА Н ...
ИЗВОЗОТ ОД ЗОНИТЕ ДОСТИГНА 1,4 МИ ...
НАМАЛУВАЊЕ НА ФИНАНСИСКИТЕ ОПТОВА ...
МАКЕДОНСКИ СТАРТАПИ МОЖЕ ДА АПЛИЦ ...
ОФИЦИЈАЛНО ЗАПОЧНУВАЊЕ НА ЗАЕДНИЧ ...
СКСЗМ ГО ПРЕЗЕМА ПРЕТСЕДАВАЊЕТО С ...
Објавен тендер за првата делница ...
Анѓушев: УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПОЛИТИКИ ...
СТОРНИРАНИТЕ ФИСКАЛНИ СМЕТКИ КОМП ...
ТУТУНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ СО ПОДДРШКА ...
Народна банка: Продолжуваат повол ...
СООПШТЕНИЕ НА ЦАРИНСКАТА УПРАВА Н ...
АЗЕСКИ И РУКИЧИ: КАКО ДА ЈА ДОСТИ ...
ПРИЗНАНИЕ ЗА „КОСТАЛ МАКЕДОНИЈА“ ...
ОДРЖАНА РАБОТНА СРЕДБА НА ГРУПАЦИ ...
ПОЕФИКАСНО РЕАЛИЗИРАЊЕ НА ИЗВОЗНА ...
НАМАЛЕН БРОЈОТ НА ВРАБОТЕНИ ВО ТЕ ...
МАКЕДОНИЈА И СРБИЈА ЌЕ ИМААТ ЗАЕД ...

Услуги на Комората