20.01.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Методија Мирчев нов извршен директор на А1 Македонија
Преземено од МИАМетодија Мирчев е назначен за нов извршен директор на А1 Македонија. Од, компанијата соопштуваат дека тој од денеска ги презема одговрностите на извршната позиција и ќе го наследи Мислав Галер, кој одлучи да ја продолжи својата кариер...
17.01.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
ИНТЕРВЈУ ВОЈНОВИЌ: За да бидете лидер во осигурувањето мора да ги одржувате ветувањата кон клиентите
Во фокусот на нашето работење се клиентите, сакаме да ја обезбедиме нивната сигурност и задоволство. Убеден сум дека и натаму ќе ја задржиме цврстата лидерска позиција на пазарот на неживотно осигурување. Тоа се постигнува ако ги одржувате ветувањата...
16.01.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
ИНТЕРВЈУ СУЏУБАШИ: Нови услуги и грижата за клиентите и во иднина ќе бидат основа за раст на Халкбанк
Окрупнувањето на банкарскиот сектор има позитивно влијание, бидејќи така се создаваат големи играчи кои можат да понудат поголема поддршка за економијата. Поместувањата на македонскиот банкарски пазар ќе донесат корист за корпоративниот сектор, но и ...
14.01.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Чифлиганец: Верувам во економијата на својата земја и секој денар го вложувам тука
Преземено: Фактор.мкОткако во петокот, на крајот на минатата недела, Македонската берза го заврши денот со значаен пораст, односно Македонскиот берзански индекс МБИ 10 денот го затвори со раст од близу 3 проценти, или точно 2,97 отсто, и денеска се с...
13.01.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Во ХЕС „Црн Дрим“ лани произведени над 285 милиони киловат-часови електрична енергија
Преземено од МИАХидроелектраните (ХЕ) „Шпилје“ и „Глобочица“, кои го сочинуваат хидроенергетскиот слив (ХЕС) „Црн Дрим“ минатата година произвеле над 285 милиони киловат часови електрична енергија,што претставува остварување на годишниот план за над ...