21.03.2018 (Семинар)
ИНТЕГРИРАНА ПОСТАПКА ВО СИСТЕМОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ДОКУМЕНТИ И ЗАПИСИ, ВО РАМКИТЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН МЕНАЏМЕНТ (ДЕЛОВЕН АСИСТЕНТ) И ДЕЛОВНО-АДМИНИСТРАТИВНО РАБОТЕЊЕ

21.03.2018 (Семинар)
ИНКОТЕРМС 2010

26.03.2018 (Семинар)
Правилна примена на Законот за работни односи во делот на: судска пресуда како основ за продолжување со работа, дополнителна работа

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Тренинг обука)
ВЕШТИНИ ВО ФИНАНСИСКОTO РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Конференција)
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФАКТОРИНГ КАКО ФИНАНСИСКО РЕШЕНИЕ КОЕ ОВОЗМОЖУВА РАСТ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕПРИЈАТИЈА- 27.03.2018 Скопје

28.03.2018 (Семинар)
Заштита на правото на сопственост, стекнување право на сопственост, стварни права на странски физички и правни лица и постапка за експропријација

30.03.2018 (Семинар)
РАЗВИВАЊЕ СТРАТЕГИЈА ЗА НАСТАП НА СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

10.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Мостар“ 10 април 2018 година

13.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби во Бања Лука - ЕЕН мрежа

24.04.2018 (Советување)
Вработување согласно одредбите на Законот за работните односи, разлики помеѓу вработувањето на кандидатите според Законот за работните односи и Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административните службеници

Бизнис-настани

26.01.2018 - 28.01.2018


Советување Солун,  Грција

Советување на тема:ЈАВНИ НАБАВКИ, ПРЕДЛОЗИ, НОВИНИ И ИДНИ ИЗМЕНИ (e-жалба, е-архива, е-маркет и е-каталози)


       Советување на тема:

ЈАВНИ НАБАВКИ, ПРЕДЛОЗИ, НОВИНИ И ИДНИ ИЗМЕНИ
 (e-жалба, е-архива, е-маркет и е-каталози)

26-28 јануари 2018 година
Солун, Грција


Стопанската комора на Македонија од 26-28 јануари 2018 година , Ве поканува да земете учество на советувањето на тема: ЈАВНИ НАБАВКИ, ПРЕДЛОЗИ, НОВИНИ И ИДНИ ИЗМЕНИ  (e-жалба, е-архива, е-маркет и е-каталози) кое ќе се одржи во во Солун, Грција.
Согласно  Законот за јавните набавки („Службен весник на РМ“ бр. 78/15), од јануари 2018 година истите задолжителното - 100% ќе се спроведуваат по електронски пат.
На советувањето ќе се разгледаат најчести грешки и проблеми кои настануваат при спроведување на јавните набавки и тоа од подготовка на годишниот план за јавни набавки до објавување на склучените договори, електронските постапки и на што треба да се ВНИМАВА, што е исклучително важно за сите лица инволвирани во јавните набавки.

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТА ОБУКАТА?

Целна група: економските оператори и договорните органи.
Советувањето е наменето за сите деловни субјекти (економски оператори) кои учествуваат или имаат интерес да учествуваат во постапките за јавни набавки, а особено за лицата кои ги подготвуваат и поднесуваат понудите,  менаџментот кој одлучува за содржината на понудите, како и за договорните органи кои од друга страна се заинтересирани за добивање на „најдобра вредност за парите“ при набавката на стоки, услуги и работи.

Цел на советувањето:


Целта на сoветувањето е економските оператори и договорните органи преку интерактивен пристап да разменат искуства и да дискутираат за дилемите поврзани со јавните набавки. Воедно, преку добивање на вистинските одговори да можат поуспешно да ги подготват своите понуди и да ги спроведат постапките до склучување договор за јавни набавки. Всушност, овој пристап на учење на економските оператори ќе им помогне да бидат поконкурентни на пазарот на јавни набавки, а на договорните органи ќе им овозможи навремено да ги отстранат сите ризици кои би можеле да го попречат успешното спроведување на постапките за јавни набавки.

Содржина на актуелни теми:

-Случаи на „добра пракса” при спроведувањето на јавните набавки;
-Практични примери на најчести грешки при спроведување на постапката;
-Најчести прашања на економските оператори во однос на постапките за доделување
договори за јавни набавки;
-Детално опишување на е-набавките и алатките што ги нуди ЕСЈН;
-Електронски понуди и дигитални сертификати;
-Нови алатки (pre-view на ТД, огласи на меѓународни инстутуции, електронско плаќање на ф-рите од ЕСЈН);
-Идни надградби и предлози за нови функционалности (е-жалба, е-архивирање на постапките за јавни набавки, е-маркет и е-каталози);
-Други прашања од интерес на учесниците.

Предавач е истакнат експерт од Бирото за јавни набавки при  Министерството за  финансии на РМ.

АРАНЖМАН:
Сместување и превоз
- Цената за сместување по лице во двокреветна соба, на база ноќевање со појадок и една свечена вечера, по учесник изнесува 12.500 денари;
- за сместување во еднокреветна соба се доплаќа 3.000 денари.
(Плаќањето е по добиена про-фактура од страна на туристичката агенција на Вашата електронска пошта).

Котизација за советувањето:

- Котизацијата за дводневното советување изнесува 4.720 денари (4.000 + 18% ДДВ). Секој трет и нареден учесник од иста организација добива 10% попуст на котизацијата;
- превоз со високотуристички автобус на наведената релација Скопје - Солун - Скопје (тргнување на 25 јануари 2018 година, во 6:00 часот и враќање  на 27 јануари 2018 година во вечерните часови);
- 2 ноќевања на база ноќевање со доручек во хотел сo 4 * во Солун;
- свечена вечера во традиционален грчки ресторан, таверна „Лададика“;
користење конференциска сала;
- кафе и освежување за време на паузите на советувањето;
- панорамски разглед на Солун: Белата кула, Гаелерисовата арка, црквата Свети Димитрија;
- посета на шопинг центарот „Медитеран Космос“ и на „Икеа“.
 
Во цената на аранжманот не е вклучено:
•патничко осигурување, влезници во културноисториските споменици и индивидуални факултативни трошоци.

*Поради ограничен број на места крајниот рок за пријавување е до 12 јануари 2018 година.
* Резервацијата се смета за потврдена со извршената уплата.

Пријавувањето за советувањето после овој рок  ќе зависи од распложливите капацитети на хотелот.
Сигурна реализација е со пријавени минимум 15 учесници.

За сите учесници на семинарот ќе биде обезбедено:
- работен материјал;
- сертификат за присуство на семинарот.


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Елизабета Андриевска-Ефтимова
Тел: ++ 389 2 3244074
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: beti@mchamber.mk

Контакт: Анита Митревска
Тел: ++ 389 2 3244057
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: anita@mchamber.mk 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права