ИНТЕРНО ВМРЕЖУВАЊЕ 06.07.2020
👁 Прочитано: 1019.10.2020,
ВРЕМЕ Е ДА СЕ СЛУШНАТ МИСЛЕЊАТА НА 30-ТЕ КОМПАНИИ КОИ НАЈДОБРО СЕ СПРАВУВААТ СО КРИЗАТА
Го живееме веќе осмиот месец во овие вонредни околности. Состојба од размери какви не се видени досега, на глобално ниво. Неизвесноста за бизнисот е можеби најголемиот непријател – водењето бизнис се заснова на планирање и предвидливост, секојдневни ...
15.10.2020,
„ВАРДАР ДОЛОМИТ“: КВАЛИТЕТ ПРЕПОЗНАЕН ВО СВЕТОТ НА ЦРНАТА И ОБОЕНАТА МЕТАЛУРГИЈА
Стопанската комора на Македонија како партнер во рамки на Проектот за изготвување на стартегија за смарт специјализација реализира работна средба со Ремзи Абдулаи, директор на „Вардар Доломит“ од Гостивар, една од водечките европски компании во произ...
13.10.2020,
РЕНОВА Е БРЕНД ДОМА И ВО РЕГИОНОТ
Ренова како една од водечките компании во секторот за производство на градежни материјали постојано инвестира во модернизација и стандардизација на своето производство во насока на проширување на својот производен асортиман во делот на завршни фасадн...
09.10.2020,
ЗЕЛЕНИТЕ ПАЗАРИ ИМААТ ПОТРЕБА ОД СИСТЕМСКА ПОДДРШКА, КОРОНА КРИЗАТА ГО ПРЕПОЛОВИ РАБОТЕЊЕТО
Зелените пазари трпат големи штети од пандемијата предизвикана од Корона вирусот, беше заклучено на седницата што ја одржа Групацијата за пазари во рамки на Здружението на комуналните дејности при Стопанската комора на Македонија. По обемната дискуси...
09.10.2020,
Пакомак ќе постави 300 нови игло контејнери за стаклена амбалажа и 100 метални контејнери за ПЕТ пластика
Да се селектира отпад не е тешко, напротив, потребна е само висока еколошка свест, малку волја и добра организација. Една од најважните алки во одвојувањето на отпадот се домаќинствата, каде што се врши првата и најдетална поделба на различните видов...
08.10.2020,
ГРАДЕЖНИШТВОТО ИМА ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА ПОНАТАМОШЕН РАСТ И РАЗВОЈ
Вложувањата во технологија и иновации се значајни за развој на градежните компании и подобрување на нивната конкурентност на домашните и странските пазари. Во таа насока, БЕТОН АД Скопје континуирано вложува во нови машини и опрема со цел поефикасна ...
07.10.2020,
КНАУФ Е ПРИМЕР ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ РЕАЛНИОТ СЕКТОР И НАУЧНО-ОБРАЗОВНИТЕ УСТАНОВИ
КНАУФ остварува континуирана и интензивна соработка со научно-истражувачките и образовните институции во земјава и тоа е така од самиот почеток, речиси 26 години. Освен промоција на современите градежни техники пред идните градители, КНАУФ и факултет...
06.10.2020,
АМБИЦИОЗНА РАБОТНА ПРОГРАМА И МНОГУ ПРЕДИЗВИЦИ ГИ ОЧЕКУВААТ ГРАДЕЖНИЦИТЕ ВО СЛЕДНИТЕ ПЕТ ГОДИНИ
Управниот одбор на Здружението на градежништвото, индустријата на градежни материјали и неметалите при Стопанската комора на Македонија ја одржа првата седница во новиот состав на која дискутираше за програмата за работа и активностите на Здружението...
02.10.2020,
„Светскиот ден на Вранецот” ќе се одржи на 5 октомври
Второто издание на „Светски ден на Вранец" ќе се одржи онлајн на 5 октомври и ќе биде достапно за сите. Настанот е во организација на здружението „Вина од Македонија", во соработка со производителите на оваа сорта од Македонија и од регионот.Поради с...
30.09.2020,
АНДРЕА СЕРАФИМОВСКИ И ВО СЛЕДНИТЕ ПЕТ ГОДИНИ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ГРАДЕЖНИШТВОТО, ИНДУСТРИЈАТА НА ГРАДЕЖНИ МАТЕРИЈАЛИ И НЕМЕТАЛИТЕ
Одржување на стабилноста на градежништвото и справување со последиците од здравствено-економската криза предизвикана од пандемијата поради КОВИД-19, на краток рок и зголемување на конкурентноста на градежните компании, унапредување на соработката пом...
<<  <  1    >  >> 


Контакт лице: д-р Јелисавета Георгиева-Јовевска
потпретседател на Стопанската комора на Македонија
Телефон: ++ 389 2 3244031
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: jelisaveta@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015