15.11.2018 (Семинар)
Еднодневна работилница на тема:Попис и усогласување на состојбите со осврт на срамнување на сметководствената со фактичката состојба на средствата и изворите и преглед на даночниот третман

15.11.2018 (Семинар)
МАГАЦИНСКО РАБОТЕЊЕ ВО РАБОТНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ

19.11.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: Договор за вработување, договор за вработување странци, разлики помеѓу договорите за вработување домашни лица и странци

21.11.2018 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО КОНФЛИКТИ

22.11.2018 (Семинар)
СИСТЕМАТИЗАЦИЈА НА РАБОТНИ МЕСТА, ОДГОВОРНОСТИ И ОВЛАСТУВАЊА, ВРЕДНУВАЊЕ НА РАБОТЕЊЕТО И УНАПРЕДУВАЊЕ НА РАБОТАТА

23.11.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема: МЕНАЏИРАЊЕ НА ИЗВОЗОТ - СТРАТЕГИЈА И ДЕФИНИРАЊЕ НА ИЗВОЗОТ ПРЕКУ ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ -

23.11.2018 (Семинар)
ПРОЦЕС И ЧЕКОРИ ВО ЕТИЧКОТО ХАКИРАЊЕ

27.11.2018 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ И ФОРУМ СО КОМПАНИИ ОД АГРОСЕКТОРОТ ОД БУГАРИЈА

27.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби и форум со компании од агро секторот од Бугарија, во Струмица, Македонија, на 27 и 28 ноември 2018 година

27.11.2018 (Семинар)
МЕНИЦА И МЕНИЧНИ ДЕЈСТВИЈА СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА НОТАРИЈАТ

28.11.2018 (Советување)
ОПЕРАТИВНА ЕФИКАСНОСТ ВО АДМИНИСТРАТИВНИТЕ ПРОЦЕСИ И ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ ВО ОРГАНИЗАЦИЈАТА, АПСТЕНТИЗАМ И НАМАЛУВАЊЕ НА ТРОШОЦИТЕ КАКО ПОСЛЕДИЦА ОД ОТСУСТВО ОД РАБОТА И УПРАВУВАЊЕ СО ПРОМЕНИ СОГЛАСНО ЗАКОНСКИТЕ ОДРЕДБИ И ЗАШТИТА ПРИ РАБОТА

29.11.2018 (Семинар)
Е-МЕНАЏМЕНТ НА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ – СОВРЕМЕНИ МЕТОДИ ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ

29.11.2018 (Конференција)
Меѓународната конференција за текстил за градежништво, медицина и здравствена заштита, машини за текстил и нови технологии и деловни средби, 29-30 ноември 2018 година, Ахен, Германија

30.11.2018 (Форум)
БИЗНИС ФОРУМ И БИЛАТЕРАЛНИ СРЕДБИ МЕЃУ МАКЕДОНСКИ И ГРЧКИ КОМПАНИИ- 30.11.2018 , АТИНА Р.ГРЦИЈА

30.11.2018 (Семинар)
ОДГОВОРНОСТ НА ОРГАНИ НА УПРАВУВАЊЕ НА ПРАВНО ЛИЦЕ ЗА НАДОМЕСТ НА ШТЕТА И ОБЈЕКТИВНА ОДГОВОРНОСТ НА РАБОТОДАВЕЦ ЗА НАДОМЕСТ НА ШТЕТА ОД ПОВРЕДА ПРИ РАБОТА

06.12.2018 (Конференција)
ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФИНАНСИСКА СУПЕРВИЗИЈА ВО ЕУ 2018- 6.7.12.2018 БРИСЕЛ

Актуелно


13.11.2018
РЕГИОНАЛНА КОМОРА СО СЕДИШТЕ ВО ШТИП - ОТВОРЕН ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ПРЕДЛОГ-ПРОЕКТИ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПОД ИНСТРУМЕНТОТ ЗА ПОДДРШКА: КОФИНАНСИРАНИ ГРАНТОВИ ЗА НОВООСНОВАНИ ТРГОВСКИ ДРУШТВА „СТАРТ-АП“ И „СПИН-ОФ“
13.11.2018
2019 ДА БИДЕ ГОДИНА НА ЕКОНОМИЈАТА - ПОРАКА ОД ВТОРАТА БУЏЕТСКА КОНФЕРЕНЦИЈА СО БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА
12.11.2018
СТАВОВИ: INVESTINSEE.COM
12.11.2018
СОЛУНСКОТO ПРИСТАНИШТЕ – ПОРТА НА МАКЕДОНСКАТА ЕКОНОМИЈА
12.11.2018
ПРЕКУ ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА МЕЃУНАРОДНИОТ СТАНДАРД ЗА ЗДРАВЈЕ И БЕЗБЕДНОСТ ПРИ РАБОТА ДО ПОГОЛЕМА ЕФИКАСНОСТ НА КОМПАНИИТЕ
09.11.2018
СТАВОВИ: ПРЕКУ ПОДДРШКА НА ИНОВАТИВНОСТА И КОНКУРЕНТНОСТА ДО РАСТ НА МАКЕДОНСКИОТ ИЗВОЗ
09.11.2018
ИНВЕСТИЦИИТЕ ВО ИНФРАСТРУКТУРАТА И ПОДДРШКАТА НА СТОПАНСТВОТО ДА СЕ ПЛАНИРА ВО СОРАБОТКА СО БИЗНИС СЕКТОРОТ - ПОРАЧАА СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ ОД РЕГИОНАЛНАТА КОМОРА СО СЕДИШТЕ ВО КАВАДАРЦИ НА СРЕДБА СО ЗАМЕНИК-ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ВЛАДАТА, Д-Р АНЃУШЕВ
08.11.2018
ЈАВНА РАСПРАВА ЗА УРЕДБАТА ЗА ПОДДРШКА НА ПРОИЗВОДСТВО НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ОД ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА И ПРАВИЛНИКОТ ЗА ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА
08.11.2018
Одржано предавање на тема: „ПРЕПОЗНАВАЊЕ И РЕДУЦИРАЊЕ НА ВЛИЈАНИЕТО НА НЕГАТИВНИТЕ КРИТИКИ“ во рамки на КЛУБОТ НА МЕНАЏЕРИ-ПРЕТПРИЕМАЧИ
07.11.2018
МАРКЕТИНШКА ПОДДРШКА ЗА ПРОЕКТОТ ЗА ПОДИГНУВАЊЕ НА АТРАКТИВНОСТА НА СРЕДНОТО СТРУЧНО ОБРАЗОВАНИЕ
07.11.2018
Информација од министерство за земјоделство шумарство и водостопанство
07.11.2018
ОДРЖАНА РЕВИЗИСКА МИСИЈА ПО ТВИНИНГ-ПРОЕКТ ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИОТ КАПАЦИТЕТ НА ЛОКАЛНО И НА ЦЕНТРАЛНО НИВО ЗА ТРАНСПОНИРАЊЕ И ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА НОВАТА ДИРЕКТИВА ЗА ИНДУСТРИСКИ ЕМИСИИ 2010/75/EU
06.11.2018
ЗАКЛУЧОЦИ НА УПРАВНИОТ ОДБОР НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА, 06.11.2018
05.11.2018
ОЛЕСНУВАЊЕ НА ВИЗНИОТ РЕЖИМ ЗА МАКЕДОНИЈА ДА ОСТАНЕ НА ГЛОБАЛНИОТ БАЛКАНСКИ ТУРИСТИЧКИ ПАЗАР
04.11.2018
СТАВОВИ: ТРСТ ВИА ПОДГОРИЦА
03.11.2018
ПРЕТСЕДАТЕЛОТ АЗЕСКИ НА ЕДУКАТИВНА ТРИБИНА НА ТЕМА „УЛОГАТА НА МАЛИТЕ БИЗНИСИ И ПОДДРШКА ОД БАНКИТЕ ЗА НИВНИОТ РАЗВОЈ“
02.11.2018
ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА ЗА НАЦРТ-ТЕКСТОТ НА ПРЕДЛОГ-ЗАКОНОТ ЗА МЕДИЈАЦИЈА
01.11.2018
ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА ЗА НАЦРТ-ТЕКСТОТ НА ПРЕДЛОГ-ЗАКОНОТ ЗА ПРЕКРШОЦИТЕ
1 / 17

 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права