05.09.2017 (Семинар)
РАСКИНУВАЊЕ НА ТРГОВСКИТЕ ДОГОВОРИ, УТВРДУВАЊЕ НИШТОВНОСТ, ПОНИШТУВАЊЕ НА ИСТИТЕ И ПРАВНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ КОИ ГИ СЛЕДАТ ОВИЕ ИНСТИТУТИ

06.09.2017 (Семинар)
ПРЕСМЕТКА И ОДАНОЧУВАЊЕ НА НАДОМЕСТОЦИ - ТРОШОЦИ ПОВРЗАНИ СО РАБОТАТА СОГЛАСНО ЗАКОНСКАТА РЕГУЛАТИВА

12.09.2017 (Семинар)
Дводневен семинар на тема: УПРАВУВАЊЕ СО ОРГАНИЗАЦИИТЕ ВРЗ ОСНОВА НА СЛЕДЕЊЕ НА УЧИНОКОТ НА ВРАБОТЕНИТЕ

14.09.2017 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема: УПРАВУВАЊЕ СО КОНФЛИКТИ

18.09.2017 (Тренинг обука)
Дводневен тренинг: РАЗВОЈ НА ЛИДЕРСТВО

19.09.2017 (Саем)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „FOOD ISTANBUL 2017“

20.09.2017 (Саем)
САЕМИ ЗА ГРАДЕЖНИШТВО, ЕНЕРГЕТИКА И ВОДИ- 20-24.09 БУДВА, ЦРНА ГОРА

20.09.2017 (Семинар)
Советување на тема:ПРАВНИ НОРМИ ОД ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ И ЗАКОНОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА ЗА КОИ НАЈЧЕСТО СЕ УТВРДЕНИ НЕПРАВИЛНОСТИ ПРИ ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР

22.09.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ-EEН „ ARCH 2017“ (ГРАДЕЖEН СЕКТОР) на 22 септември 2017 година, во Прага, Република Чешка

26.09.2017 (Семинар)
ИЗГОТВУВАЊЕ НА ФИНАНСИСКИТЕ ИЗВЕШТАИ ЗА ДАНОЧНИ И УПРАВУВАЧКИ ЦЕЛИ ПО СОПСТВЕНА МЕРКА

27.09.2017 (Бизнис средби)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „ INTERNATIONAL PHARMACEUTICAL PRODUCTS MEETING 2017 “

28.09.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ БИЗНИС СРЕДБИ – 28-29 септември 2017 Тирана, Албанија

28.09.2017 (Семинар)
СРЕДСТВА ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ПОБАРУВАЊАТА (ПРЕТХОДНИ И ПРИВРЕМЕНИ МЕРКИ) И ЛИКВИДАЦИЈА НА ТРГОВСКИ ДРУШТВА

28.09.2017 (Семинар)
НОРМАТИВИ И СТАНДАРДИ ВО ТРГОВСКИТЕ ДРУШТВА СОГЛАСНО ЗАКОНОТ ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ И ЗАКОНОТ ЗА ПОЖАРНИКАРСТВО

29.09.2017 (Семинар)
ПРАВНА ПРИРОДА НА ДОГОВОРИТЕ ЗА ПРЕВОЗ И ШПЕДИЦИЈА, ПРАВА И ОБВРСКИ НИЗ ПРИЗМАТА НА СУДСКАТА ПРАКСА И ВИДОВИ ДОКАЗИ

02.10.2017 (Тренинг обука)
Тренинг-програма со WIFI:МЕЃУНАРОДЕН МАРКЕТИНГ-МЕНАЏМЕНТ ЗА ПРОМОЦИЈА И НАСТАП НА АВСТРИСКИОТ ПАЗАР

03.10.2017 (Семинар)
ВОВЕД ВО ЕТИЧКО ХАКИРАЊЕ

04.10.2017 (Бизнис средби)
„MARKETPLACE AUSTRIA FOOD“- БИЗНИС-СРЕДБА НА АВСТРИСКИ ФИРМИ СО ПРОИЗВОДИТЕЛИ И УВОЗНИЦИ НА ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ ОД ЦЕЛИОТ СВЕТ

01.11.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „Ready2GO" во САД, Канада, Чиле, Камерун и Индија

09.11.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ БИЗНИС СРЕДБИ „RENEXPO®BIH 2017“ - 9.11.2017 Сараево, БиХ

23.11.2017 (Саем)
"24. Интернационален саем во Тирана"- 23-26.11.2017 Тирана, Р. Албанија

28.11.2017 (Бизнис средби)
„INTERNATIONAL MACHINERY AND PLANT ENGINEERING FORUM 2017“

Актуелно


16.08.2017
НАУКАТА ВО ФУНКЦИЈА НА БИЗНИСОТ
07.08.2017
УСОГЛАСУВАЊЕ НА РЕГУЛАТИВАТА СО ЦЕЛ УНАПРЕДУВАЊЕ НА ДЕЈНОСТИТЕ ПОВРЗАНИ СО ПРОИЗВОДСТВО И ТРГОВИЈА СО ОРУЖЈЕ, ЕКСПЛОЗИВНИ И ОПАСНИ МАТЕРИИ, ПИРОТЕХНИЧКИ СРЕДСТВА И ОПРЕМА ЗА ВОЕНА И ЦИВИЛНА НАМЕНА
04.08.2017
СТОПАНСКИТЕ КОМОРИ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН СО ЗАЕДНИЧКА РЕАКЦИЈА ДО ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ЗА ИЗВОЗОТ НА ОВОШЈЕ И ЗЕЛЕНЧУК ВО ХРВАТСКА
31.07.2017
УНАПРЕДУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА ПОМЕЃУ ОСИГУРИТЕЛНИТЕ КОМПАНИИ И РЕЛЕВАНТНИТЕ МИНИСТЕРСТВА ЗА РАЗВОЈ НА СООБРАЌАЈНАТА КУЛТУРА КАЈ ВОЗАЧИТЕ
31.07.2017
ПОДДРШКА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП ВО КОМПАНИИТЕ
27.07.2017
Групација за безбедност и здравје при работа - ПОДГОТВЕН ПРАВИЛНИКОТ ЗА МИНИМАЛНИТЕ БАРАЊА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА на бремени работнички, работнички кои неодамна се породиле или дојат („Службен весник на РМ“ бр.119/2011)
27.07.2017
СОРАБОТКА НА КОМПАНИИТЕ ОД ГРУПАЦИЈАТА ЗА ОРУЖЈЕ И ОПРЕМА СО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОДБРАНА - Состанок на министерката за одбрана м-р Радмила Шекеринска со компаниите од Групацијата за оружје и опрема, во Стопанската комора на Македонија
27.07.2017
Здружение на информатичко-комуникациските технoлогии - НОВИ ЗАКОНСКИ РЕШЕНИЈА ЗА ПОТТИКНУВАЊЕ НА ПРОМЕТОТ СО ИКТ-ОПРЕМА
26.07.2017
Одржана седница на Групацијата за оружје и опрема - ПОГОЛЕМА СОРАБОТКА НА КОМПАНИИТЕ ОД ГРУПАЦИЈАТА ЗА ОРУЖЈЕ И ОПРЕМА СО ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ
26.07.2017
СООПШТЕНИЕ: Анѓушев на состанок со компании кои инвестирале или искажале интерес да инвестираат во Македонија – ИНВЕСТИТОРИТЕ НЕ ТРЕБА ДА ИМААТ ДИЛЕМИ, ВЛАДАТА ЌЕ ГИ ИСПОЛНИ СИТЕ УСЛОВИ СОГЛАСНО СКЛУЧЕНИТЕ ДОГОВОРИ
25.07.2017
ИНИЦИЈАТИВА ЗА ОСНОВАЊЕ ГРУПАЦИЈА НА ПРОВАЈДЕРИ НА ДИГИТАЛНИ РЕШЕНИЈА И ДИГИТАЛНО ПЕЧАТЕЊЕ
24.07.2017
СПРЕЧУВАЊЕ НА НЕЛОЈАЛНАТА КОНКУРЕНЦИЈА И НАМАЛУВАЊЕ НА НЕЛЕГАЛНАТА ТРГОВИЈА ОКОЛУ ПАЗАРИТЕ, ЗА ПОВЕЌЕКРАТЕН ПОЗИТИВЕН ЕФЕКТ ВРЗ ДРЖАВНИОТ БУЏЕТ
19.07.2017
ЕКОНОМСКИТЕ ПЕРСПЕКТИВИ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН – ТЕМА ВО РАЗГОВОРИТЕ НА ПРЕТСЕДАВАЧОТ НА ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ АНТОНИО ТАЈАНИ СО ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА СТОПАНСКИТЕ КОМОРИ ОД РЕГИОНОТ
18.07.2017
Врвна туристичка атракција во Прилеп - ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА АКВА ПАРКОТ НА КОМПАНИЈАТА „АКВА ПАРК САЛИДА“ ОД ПРИЛЕП
17.07.2017
ПРЕДЛОГ-НАСОКИ ЗА РАЗВОЈ НА СЕКТОРОТ ЗА ТУРИЗАМ И УГОСТИТЕЛСТВО
17.07.2017
ПРЕД БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА ПРОМОВИРАН ТРЕТИОТ ЈАВЕН ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ СТРАНСКИ ЕКСПЕРТИ ВО МАКЕДОНСКИ КОМПАНИИ
12.07.2017
ВО ТРСТ СЕ КРЕИРААТ МЕРКИТЕ ЗА СОЗДАВАЊЕ ЦВРСТА ЕКОНОМСКА ИНТЕГРАЦИЈА
12.07.2017
БАЛКАНОТ СОЗДАВА ЦВРСТА ЕКОНОМСКА ИНТЕГРАЦИЈА - КОМОРИТЕ ОД РЕГИОНОТ ВО ТРСТ ОТВОРИЈА КАНЦЕЛАРИЈА НА ПОСТОЈНИОТ СЕКРЕТАРИЈАТ НА КИФ
1 / 4

 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права