19.02.2019 (Тренинг обука)
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ

21.02.2019 (Семинар)
НОВ ЗАКОН ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

22.02.2019 (Семинар)
Еднодневен семинар: СИСТЕМАТИЗИРАЊЕ НА РАБОТНИ МЕСТА - ЕФИКАСНА КОМУНИКАЦИЈА ВНАТРЕ ВО КОМПАНИЈАТА И МОТИВАЦИЈА НА ВРАБОТЕНИТЕ -

25.02.2019 (Работилница)
Правна заштита на правните субјекти преку правилно утврдување и уредно исполнување на договорните обврски во домашниот и во надворешниот промет

26.02.2019 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ПРОИЗВОДСТВОТО

26.02.2019 (Семинар)
ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ НА ЕРГОНОМИЈАТА И НЕЈЗИНАТА УЛОГА ВО БЕЗБЕДНОСТА И ЗДРАВЈЕТО НА РАБОТНИЦИТЕ

27.02.2019 (Тренинг обука)
ПОДОБРУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКАТА УСПЕШНОСТ ПРЕКУ ПОДОБРУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКАТА КОМУНИКАЦИЈА

28.02.2019 (Семинар)
ЗАТВОРАЊЕ НА ПОБАРУВАЊА - ИСПОЛНУВАЊЕ, КОМПЕНЗАЦИЈА, ОТПУШТАЊЕ ДОЛГ, НОВАЦИЈА, ЗАСТАРЕНОСТ, ЦЕСИЈА, ЗАСМЕТУВАЊЕ НА ИСПОЛНУВАЊЕ, ДОГОВОР ЗА ФАКТОРИНГ

03.03.2019 (Советување)
ГРАДЕЊЕ СИЛНИ ОРГАНИЗАЦИСКИ ТИМОВИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПРЕДИЗВИЦИ НА РАБОТНОТО МЕСТО

12.03.2019 (Семинар)
НОВ ЗАКОН ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ - НОВИ ПРАВИЛА ЗА УЧЕСТВО ВО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

15.03.2019 (Академија)
АКАДЕМИЈА ЗА ПРОДАЖНИ ВЕШТИНИ -SALES ACADEMY-

21.03.2019 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ОПАСНИ МАТЕРИИ И ОПАСЕН ОТПАД, СОБИРАЊЕ И ОТСТРАНУВАЊЕ, СКЛАДИРАЊЕ И ДЕПОНИРАЊЕ, РЕЦИКЛИРАЊЕ, ГОРЕЊЕ, КРИТИЧКИ ТОЧКИ И „CASE STUDY“

01.04.2019 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ ВО ХАНОВЕР, СР ГЕРМАНИЈА, ОД 1 ДО 4 АПРИЛ 2019 ГОДИНА

11.04.2019 (Бизнис средби)
Mеѓународни деловни средби за стартап, мали и средни компании од Источна Европа во Диселдорф, Германија

Актуелно


14.02.2019
ЌЕ СЕ ПОБАРА ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА ПОГОЛЕМА СОРАБОТКА СО ГРУПАЦИЈАТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА
13.02.2019
НЕДОСТИГ ОД СТРУЧЕН КАДАР И ТЕКОВНИ ПРОБЛЕМИ ВО НЕКОЛКУ КЛУЧНИ СЕКТОРИ, КОНСТАТИРААТ ЧЛЕНКИТЕ НА РЕГИОНАЛНАТА КОМОРА СО СЕДИШТЕ ВО СТРУМИЦА
12.02.2019
Бизнис средба на македонски и турски компании за продлабочување на соработката и инвестициските активности реализирана во Стопанската комора на Македонија
11.02.2019
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ТЕХНИЧКИ КАДАР ЗА ИНСТАЛИРАЊЕ ФОТОВОЛТАИЦИ И ТОПЛИНСКИ КОЛЕКТОРИ СО ЦЕЛ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ЕНЕРГЕТСКАТА ЕФИКАСНОСТ НА ОБЈЕКТИТЕ
08.02.2019
Одржана првата „INSURTECH“ работилница во Стопанската комора на Македонија - ДИГИТАЛИЗАЦИЈАТА КАКО УСЛОВ ЗА РАЗВОЈ НА ПАЗАРОТ НА ОСИГУРУВАЊЕ
08.02.2019
Одржана седница на Групацијата за оружје, опасни и експлозивни материи, пиротехнички средства и опрема за воена и цивилна намена при Стопанската комора на Македонија
07.02.2019
КЛУБ НА МЕНАЏЕРИ: ОБУКА ЗА КОМУНИКАЦИЈА И ГРАДЕЊЕ ТИМ
06.02.2019
Иницијатива за воведување иновација за одржливо, конкурентно и енергетски ефикасно градење со аплицирање на алатката за информациско моделирање на градби – БИМ - во рамките на Проектот „Пазарно ориентирани вештини за одржливо енергетски ефикасно градење – ТРАИНЕЕ“
05.02.2019
АМБАСАДОРОТ НА ЧЕШКАТА РЕПУБЛИКА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА
04.02.2019
ДА СЕ РЕГУЛИРА СТАТУСОТ НА БАЊИТЕ ВО ЗАКОНОТ ЗА ЗДРАВСТВЕНАТА ЗАШТИТА - БАРАЊЕ ОД ГРУПАЦИЈАТА НА БАЊИ
04.02.2019
ДИГИТАЛИЗАЦИЈАТА ВО ГРАДЕЖНИОТ СЕКТОР ЌЕ ЈА ЗГОЛЕМИ ЕФИКАСНОСТА И КОНКУРЕНТНОСТА НА ГРАДЕЖНИТЕ КОМПАНИИ НА ДОМАШНИОТ И МЕЃУНАРОДНИОТ ПАЗАР – ПРЕЗЕНТИРАНИ АКТИВНОСТИТЕ ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ „BIMCERT“
01.02.2019
Претставен новиот Предлог-правилник за барањата и условите и хигиена за производство и ставање во промет на храна од животинско потекло наменета за директно снабдување, локализирана активност и за примена на традиционалните методи на производство, преработка и дистрибуција на храна со традиционални
01.02.2019
ПОВИК ЗА ИЗДАВАЊЕ МИСЛЕЊЕ ЗА ИСПОЛНУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИОТ УСЛОВ согласно одлуките на Владата на Република Македонија
01.02.2019
Интензивирање на економската активност со Македонија како најава од средбата на амбасадорот на Република Чешка во Стопанската комора на Македонија
31.01.2019
Одржана седница на Здружението на градежништвото, индустријата на градежни материјали и неметалите при Стопанската комора на Македонија – РАЗГЛЕДАНИ АКТУЕЛНИТЕ СОСТОЈБИ И ДОГОВОРЕНИ АКТИВНОСТИТЕ ВО НАРЕДНИОТ ПЕРИОД
31.01.2019
Предавање на Клубот на менаџери-претприемачи: Модул „Обука (Coaching)“
28.01.2019
АВСТРИСКИ ИСКУСТВА ВО ОБЛАСТА НА ДИГИТАЛИЗАЦИЈАТА И ДУАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА КОНКУРЕНТНОСТА НА ЕКОНОМИИТЕ НА ЗЕМЈИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН
25.01.2019
КОНТРОЛА НА ТРОШОЦИ НА ДНЕВНО, НЕДЕЛНО И НА МЕСЕЧНО НИВО
1 / 6

 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права