Тренинг обука 24.10.2019 ЛИДЕРСКИ ВЕШТИНИ - Како да ги унапредите лидерските вештини и успешно да ги водите своите соработници? -

Стопанска комора на Македонија, сала 4, 5-ти кат


   

         

Стопанската комора на Македонија во соработка со D.R Gilbert Centar Group ДОО Белград, Р.Србија, на 24 октомври 2019 година, организира еднодневна специјалистичка обука на тема:  ЛИДЕРСКИ ВЕШТИНИ - Како да ги унапредите лидерските вештини и успешно да ги водите своите соработници?


„Начинот на кој вработените ги третираат муштериите, е одраз на начинот на кој нив ги третира раководството.“


Зашто ја препорачуваме оваа обука?

          Бидејќи на работа има многу шефови, а многу малку прави лидери. Додека првите се ориентирани на форма(позиција, титула) и ги бараат својте права, правите лидери се насочени на достигнување, резултати, мисија и поголеми цели. Правите лидери се ориентирани на одговорност, а не на својте права. Тие драстично може да го променат квалитетот и продуктивноста на една организација.

За кого е наменета обуката?

          Специјалистичката обука е наменета за топ менаџери, директори и раководители од сите нивоа и сектори во организацијата, менаџери и вработени во секторите за човечки ресурси, како и за други лица кои сакаат да ги зголемат своите лидерски вештини.

ПРОГРАМА:


МОДУЛ 1. ЗНАЧЕЊЕТО НА ЛИДЕРСТВОТО ВО СОВРЕМЕНОТО РАБОТЕЊЕ
1.1. Запознавање со агентот и целите на обуката;
1.2 .Улогата и феноментот ЛИДЕР;
1.3. Основни функции на лидерството;
1.4. Разлика помеѓу лидер и раководител.
МОДУЛ 2. КАКО УСПЕШНО ДА ГО МОТИВИРАТЕ ТИМОТ?
2.1. Стимулација и мотивација на тимот;
2.2. Техники и препораки за успешна мотивација на соработниците;
2.3. Лидерска харизма.
МОДУЛ 3. КАКО УСПЕШНО ДА ВОДИТЕ ТИМ?
3.1. Емоционална интелигенција на лидерот;
3.2. Вештини за водење на успешен состанок;
3.3. Типови соработници во работата со тимовите;
3.4. Поделба на улогите во тимот.
МОДУЛ 4. КАКОВ Е НАШИОТ ЛИДЕРСКИ СТИЛ?
4.1. Лидерски стилови (управувачки, инструкторски, влијателен и соработувачки);
4.2. Лидерство и промена;
4.3. Предности и недостатоци на одредени лидерски стилови.
Евалуација на специјалистичката обука и доделување сертификати.

Предавач:
-Драгиша Ристовски (D.R Gilbert), со повеќе од 25-годиншно практично работно искуство на различни позиции од комерцијалист на терен до директор. Како тренер за работни вештини почнува да работи од пред 15 години, а денес е експерт за дирекна продажба, преговарање, мотивација на вработенините и лидерство. Автор е на 15 книги, бестселерите „Губат само оние кои не играат“ и „Арена за продажба“, објавени под псевдонимот D.R Gilbert. Подоцна следуваат книгите: „Добиваат сите оние кои играат“, „Лидерот е во Вас“, „Продажен ринг“, „Мапа на успехот“, „Вештина на влијанија“, „Како да ги унапредитие своите преговарачки вештини“, „Како да станете ефикасен менаџер за продажба“, „101 техника за влијание“, „21 Зошто и само едно Како“, „Арена на продажба на 21. век“, „Добар говор вреди повеќе од 1000 зборови“, „Лидерски исчекор во иднината“ и „Еден повик менува се`“. Во работните кругови е познат како енергичен предавач, кој на своите семинари и тренинзи со својата позитивна енергија константно го задржува вниманието и ги мотивира слушателите.
Основач е и директор на D.R Gilbert Centar Group DOO D.R Gilbert Consulting и HR Professional Solution. Константно работи за унапредување на продажбата во повеќе реноморани компании ширум регионот. Во текот на својата кариера одржал повеќе од 3.000 семионари, тренинзи и предавања во сите поранешни југословенски републики, на коишто учествувале повеќе од 60.000 слушатели, и тоа од повеќе од 1.500 компании: Банка интеса, „Хемофарм“, „Coca Cola“, Hellenic, Ерсте Банка, „Бош“, „Триглав“, „Перутнина“ – Птуј, „Фиат“, „ДМ“ и  Lilly дрогерија, „Галеника“, „Неопланта“, „Меркур“ и уште многу други банки, осигурителни и прозиводствени компании, дистрибутивни центри и др.
Од 2011 година соработува и со Мокрогорската школа за менаџмент, држи обуки за продажни вештини. Активно е гостин на многу светски познати предавања и конференции.


За сите учесници на специјалистичката обука ќе биде обезбедено:
 - работен материјал;
 - ручeк и освежување;
 - сертификат за присуство на обуката.

Работен јазик и материјали: српски јазик.

Рок за пријавување: 15.10.2018 година.

Агенда на настанот Пријавен лист

Контакт лица:

м-р Елизабета Андриевска-Ефтимова
++ 389 2 3244074

Михајло Донев
++ 389 2 3244067

Стопанска комора на Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 03.06.2020
КАКО ДА РАЗВИЕТЕ CONTENT МАРКЕТИНГ СТРАТЕГИЈА ЗА ВРЕМЕ И ПО КОВИД-19?
Бизнис средби, 09.06.2020
Он-лине Б2Б средби на тема: „Жените и мажите во градежниот сектор во Дунавскиот регион и пошироко: Соочување со новите предизвици“
Семинар, 11.06.2020
УПРАВУВАЊЕ СО СТРЕСОТ
Семинар, 17.06.2020
ДИЗАЈН НА ЕФИКАСНА ОРГАНИЗАЦИСКА ЛОГИСТИКА
Работилница, 18.06.2020
ИНТЕРНИ МЕРКИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ЕФЕКТИТЕ ОД ОГРАНИЧУВАЊЕТО ИЛИ ПРЕКИНОТ НА РАБОТНИОТ ПРОЦЕС
Работилница, 24.06.2020
ОНЛАЈН АЛАТКА ЗА ЕФИКАСЕН РАЗВОЈ НА ЧОВЕЧКИОТ КАПИТАЛ НА КОМПАНИИТЕ
Семинар, 26.06.2020
ОТСУСТВО ОД РАБОТА СО НАДОМЕСТОК НА ПЛАТА
Семинар, 29.06.2020
ПРАКТИЧНА ПРИМЕНА НА ЕКСЕЛ (ФОРМУЛИ, ФУНКЦИИ, ПИВОТ ТАБЕЛИ И КОНТРОЛНИ ТАБЛИ) СО ПРИМЕРИ ВО МАГАЦИНСКОТО РАБОТЕЊЕ
Конференција, 16.09.2020
КОНФЕРЕНЦИЈА И МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ - ЕЕН, 16-18 септември 2020 година, во Сараево, Босна и Херцеговина