Известување за почеток на процесот за подготовка на Предлог на закон за систем на адресиСо Предлог на Законот за систем на адреси ќе се уредат условите и начинот на определување на имe на улицa, нумерирање на објектите, поставување и одржување на табли со имиња на улиците и куќни броеви на објектите, како и начинот на воспоставување и водење на Адресниот регистар во Република Северна Македонија е наведено во Известувањето на Министерство за транспорт и врски.

Контакт лице: Љупка Самарџиска
Телефон: ++ 389 2 3244018, M. 070 389 636
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: ljupka@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015

Стопанска комора на Македонија, ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13, 1000 Скопје