28.09.2020, Актуелно
Инвестирање во нови технологии за поголема конкурентност на „Раде Кончар ТЕП“
Стопанската комора на Македонија реализира посета во фабриката за производство на трансформатори и нисконапонска опрема, „Раде Кончар ТЕП“, во рамките на проектот за Смарт-специјализација. На средбата со директорот м-р  Горан Антески се разговоараше ...
28.09.2020, Актуелно
„Раде Кончар – Сервис“ лидер во сервисирањето на трансформатори и индустриски мотори
Стопанската комора на Македонија како партнер во проектот за изготвување на Смарт-специјализација реализира средба во компанијата „Раде Кончар – Сервис“. На средбата со директорот на „Раде Кончар – Сервис“, Владанка Трајковска, се разговараше за пред...
28.09.2020, Актуелно
НЕМА ВЕЌЕ ДА ИМА ЕДНОСТРАНИ ТАКСИ НА СТОКИТЕ – РЕГИОНОТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ДОБИВА „МИНИ ШЕНГЕН“
Кога Бранко Азески, претседател на Стопанската комора на Македонија, отворено и без заобиколувања, на „Копаоник Бизнис Форумот“ пред година и половина, рече дека ЦЕФТА е „мртва“ и дека на регионот му треба нов аранжман под покровителство на Европскат...
28.09.2020, Актуелно
КОНЕЧНО ПРИФАТЕНИ ДЕЛ ОД ПРИОРИТЕТИТЕ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА
Стопанската комора на Македонија со донесувањето на 4-тиот сет на мерки гледа остварување на ветеното дека Владата на РСМ и во услови на здравствено- економска криза ќе стои зад компаниите.Тргнувајќи од досега преземените мерки, но и овие од четвртио...
28.09.2020, Актуелно
ПОГОЛЕМ ИЗВОЗ ОД ТУРИЗМОТ КАКО ПРЕДИЗВИК НА НОВОТО ВРЕМЕ
Светскиот ден на туризмот, 27 септември 2020 година, Здружението на угостителството и туризмот при Стопанската комора на Македонија со поддршка на Министерството за економија и Проектот „Е4Е@мк - Образование за вработување во Северна Македонија“, го ...
28.09.2020, Актуелно
НА ДЕНЕШЕН ДЕН, 28.09.
...
27.09.2020, Актуелно
НА ДЕНЕШЕН ДЕН, 27.09.
...
26.09.2020, Актуелно
НА ДЕНЕШЕН ДЕН, 26.09.
26.09.1371 година, се одвивала Битката на Марица во која загинале Волкашин и Углеша Мрњавчевци, а синот на Волкашин, Крале Марко станал крал на Прилепското кралство и турски вазал. 26.09.1580  година, англискиот мореполовец Френсис Дрејк го завршил с...
25.09.2020, Актуелно
Одржан семинар на тема: ПРОЦЕНКА НА РИЗИК НА РАБОТНО МЕСТО ПРИ ИЗЛОЖЕНОСТ НА САРС-КОВ-2 ВИРУСОТ
Колку и да се внимава на работното место и да се почитуваат сите протоколи и препораки од здравствените власти, сепак постои ризик за инфекцијата да се случи и при транспорт од дома до работното место и обратно, при што истата започнува да се шири ме...
25.09.2020, Актуелно
Одржан „онлајн“ семинар во организација на Стопанската комора на Македонија на тема: ДЕЛОВЕН ЕКСЕЛ - ПИВОТ ТАБЕЛИ, СЦЕНАРИЈА И КОНТРОЛНИ ТАБЛИ ВО ФУНКЦИЈА НА ЕФИКАСНО И ЕФЕКТИВНО РАБОТЕЊЕ
Во деловното опкружување во кое голем дел од успехот зависи од способноста за управување со информациите и податоците, Microsoft Excel се смета за еден од најкорисните деловни програми за општа употреба. Наменет за систематизација, уредување и чување...
<<  <  1    >  >>