28.08.2018 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ „MEET4BUSINESS AGRA 2018“

05.09.2018 (Семинар)
ПЛАТИ И ПРАВА И ОБВРСКИ ОД РАБОТЕН ОДНОС КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД ПЛАЌАЊЕТО НА РАБОТАТА

10.09.2018 (Конференција)
Самит за планински туризам во Централна Европа – MoReSCE

11.09.2018 (Семинар)
ИНТЕРЕН МАРКЕТИНГ – СПОЈ НА МАРКЕТИНГОТ И ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ

14.09.2018 (Семинар)
ИЗГОТВУВАЊЕ НА БИЗНИС ПЛАНОВИ И ЕКОНОМСКИ АНАЛИЗИ

14.09.2018 (Семинар)
5 WHY – 5 ЗОШТО И FISHBONE / ISHIKAWA – РИБЈА КОСКА ДИЈАГРАМ ТЕХНИКИ ЗА СИСТЕМАТСКИ АНАЛИЗИ ЗА ПОСТИГНУВАЊЕ НА ОЧЕКУВАНИ РЕЗУЛТАТИ

18.09.2018 (Семинар)
ВЕШТИНИ ЗА УСПЕШНО ПРЕГОВАРАЊЕ- WIN-WIN -профит, договор и лојални клиенти-

20.09.2018 (Семинар)
ОБУКА ЗА ДЕЛОВНИ АСИСТЕНТИ И ФИНАНСИСКИ АДМИНИСТРАТОРИ, АРХИВСКО И КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРОТОК НА ДОКУМЕНТИ, ИНТЕРНА И ЕКСТЕРНА КОМУНИКАЦИЈА ВО КОМПАНИЈАТА

21.09.2018 (Семинар)
НАЈНОВИТЕ ИЗМЕНИ ВО ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИТЕ ОДНОСИ

26.09.2018 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ И РЕГИОНАЛЕН БИЗНИС ФОРУМ 26 септември 2018 година, Нови Сад, Србија

26.09.2018 (Семинар)
НОВИНИТЕ ВО НАЦРТ-ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА ЕЛЕКТРОНСКИТЕ АЛАТКИ И ПОСЕБНИ НАЧИНИ НА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДОГОВОРИТЕ

28.09.2018 (Семинар)
ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ПОБАРУВАЊАТА СО ЗАЛОЖНО ПРАВО СУДСКИ СПОРОВИ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД РЕАЛИЗАЦИЈА НА ЗАЛОЖНО ПРАВО

28.09.2018 (Семинар)
БЕЗБЕДНОСТ НА ИТ-ИНФРАСТРУКТУРА

02.10.2018 (Советување)
ТЕХНИКИ И МЕТОДИ НА ТИМСКА РАБОТА, ЛИДЕРСТВО ВО ТИМОТ И КРЕИРАЊЕ НА ИДЕИ - „BRAINSTORMING“

17.10.2018 (Бизнис средби)
Marketplace Austrian food, Виена, Австрија. 17.10.2018

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

Бизнис-настани

04.05.2018 - 04.05.2018


Семинар Стопанска комора на Македонија,  Македонија

МЕНАЏИРАЊЕ НА ВРЕМЕТО ВО ОРГАНИЗАЦИИТЕ (TIME MANAGEMENT)


Еднодневен семинар:

МЕНАЏИРАЊЕ НА ВРЕМЕТО ВО ОРГАНИЗАЦИИТЕ
(TIME MANAGEMENT)

4.5.2018 година (петок)
10:00 - 15:00 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 1 на 5-ти кат

 

          Времето е основниот ресурс кој сите го имаме на располагање во идентична количина - 24 часа на ден. Начинот на којшто ќе го искористиме е клучно за успехот на организацијата. Оние кои што ќе успеат за иста количина на време да продуцираат резултати со поголем квантитет и квалитет ќе бидат поконкурентни и поуспешни.
          Вештините за менаџирање на времето се многу важни за секој вработен, без оглед на работната позиција, истите ги надополнуваат лидерските и комуникациските вештини и стануваат дел од личниот менаџмент на вработените, а потоа и дел од културата и практиките на организацијата. Секоја организација мора да има „економичен“ пристап кон времето и да ужива во својата ефикасност продуцирајќи резултати со кои ќе ги прави среќни своите клиенти и вработени и ќе го прави светот поубаво место за живеење.
          За таа цел, Стопанската комора на Македонија, на 4 мај 2018 година, организира еднодневен семинар на тема: „МЕНАЏИРАЊЕ НА ВРЕМЕТО ВО ОРГАНИЗАЦИИТЕ (TIME MANAGEMENT)“

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТ СЕМИНАРОТ?
Семинарот е наменет за:
• сите организации кои имаат тешкотии во менаџирањето на времето;
• сите организации кои сакаат да го усовршат менаџирањето на времето во текот на своето работење;
• раководители на стратегиско, оперативно и основно ниво кои имаат тешкотии во менаџирање на времето;
• раководители од сите нивоа кои сакаат да ги усовршат своите вештини за менаџирање на времето;
• вработени кои се на позиции на кои следат исполнување на рокови.

ПРОГРАМА
• Што е време?
• Кои се карактеристики на времето како димензија?
• Улогата на целите во менаџирањето на времето;
• Правила за поставување на СМАРТ цели;
• Тестирање на способноста за менаџирање на времето;
• Дефинирање на животните улоги и нивната важност;
• Алатка за ПРИОРЕТИЗИРАЊЕ;
• Креирање на „To Dо“ листа;
• Тестирање за откривање на КРАДЦИТЕ на ВРЕМЕ;
• Насоки за отстранување на КРАДЦИТЕ на ВРЕМЕ;
• Златни правила за МЕНАЏМЕНТ НА ВРЕМЕ;
• Психолошко време (минато, сегашност и иднина) и поврзаноста со стресот;
• Процес на планирање на времето во 9 чекори.

Предавач:
-Професор д-р Лазар Ѓуров, еден од најактивните и најистакнатите консултанти и обучувачи во Македонија. Тој е универзитетски професор на Воената академија и Бизнис Академија Смилевски, каде што предава:  Организација и менаџмент, Лидерство, Комуникации и комуникациски вештини и Интерперсонални деловни вештини.
Тој е основач и претседател на Институтот „СИМБИОТИКА“. Автор е на две книги за лидерство. Како обучувач е сертифициран од Универзитетот за едукација и комуникации – „Jönköping“ од Шведска. Неговите обуки постојано добиваат највисоки оценки. Во 2010 година од Центарот за развој на претприемачи и менаџери – CEED доби награда за најдобра обука во конкуренција на обуки од реномирани обучувачи и експерти од земјава и од странство.

За сите учесници на семинарот ќе биде обезбедено:
- работен материјал; 
- ручек и освежување; 
- сертификат за присуство на семинарот.

Сите заинтересирани за учество на семинарот можат да се пријават најдоцна до 30 април 2018 година. 


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Елизабета Андриевска-Ефтимова
Тел: ++ 389 2 3244074
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: beti@mchamber.mk

Контакт: Михајло Донев
Тел: ++ 389 2 3244067
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: mihajlo@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права