Датум на објава
26.09.2020, Актуелно
НА ДЕНЕШЕН ДЕН, 26.09.
26.09.1371 година, се одвивала Битката на Марица во која загинале Волкашин и Углеша Мрњавчевци, а синот на Волкашин, Крале Марко станал крал на Прилепското кралство и турски вазал. 26.09.1580  година, англискиот мореполовец Френсис Дрејк го завршил с...
26.09.2020, ВМРЕЖУВАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ПО СИТЕ ОСНОВИ
“Hermès Birkin” чантите - најскапите чанти на светот
Општо е познато дека чантите Hermès Birkin се исклучително скапи, но и еден од најбараните модни предмети на светот од друга страна. Една Birkin чанта може да чини најмалку илјада долари, а највисоката цена која е платена за Hermes чанта на аукција и...