Семинар 12.02.2020 МАРКЕТИНГ НИЗ СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ - МАРКЕТИНГ ПРИСТАПИ СО КОРИСТЕЊЕ НА SEO ЗА МАЛ БИЗНИС (LINKEDIN, INSTAGRAM)

Стопанска комора на Македонија

Eднодневен семинар на тема:

МАРКЕТИНГ НИЗ СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ - МАРКЕТИНГ ПРИСТАПИ СО КОРИСТЕЊЕ НА SEO ЗА МАЛ БИЗНИС (LINKEDIN, INSTAGRAM)

12 февруари 2020 година (среда)
10:00- 15:30 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 1 на 5 кат

  
Имајќи предвид дека денешното динамично работење доведува до суштински промени во пристапот кон генерирање на нови купувачи кои во значителна мера влијаат врз успехот на една компанија, Стопанската комора на Македонија, поради огромен интерес и навремена подготвеност за оваа секогаш актуелна тема, организира еднодневен семинар на 12 февруари 2020 година и истиот е наменет за сите приватни компании како неминовни учесници на домашниот и меѓународниот пазар.

Целта на семинарот:

Целта на овој семинар е компаниите детално да се запознаат со модерните и иновативните модели на маркетинг, особено на маркетинг преку социјални медиуми. Користењето на социјалните медиуми и унапредените алатки кои се исклучиво наменети за корпоративните и бизнис сегментите се од исклучително значење за унапредување на растот на компанијата.

Без разлика дали се работи за сопственик на мал бизнис или пак вработен во секторот за маркетинг (и продажба), на еднодневниот семинар ќе се покаже како може да се креира добра реклама и како може да се лансира пред вистинската публика. Ќе се открие како ефективно да се постигнат посакуваните продажни резултати. Ќе се увиди преку практични вежби и реални кампањи, дознавајќи зошто LinkedIn и Instagram рекламирањето се сметаат за едни од најмоќните алатки за растот на еден бизнис, употребувајќи ги прецизно за твои потреби. Ќе добиеш ресурси за да бидеш подготвен самостојно да го ескалираш твоето присуство на LinkedIn и Instagram зголемувајќи ја продажбата, или работењето за сопствените клиенти.

ПРОГРАМА
Преку практична работа, ќе научиш:
➢ Основи за LinkedIn Business Pages и Instagram Business Accounts (креирање, подесување,   водење);
➢ Разлика помеѓу корисниците на двете платформи;
➢ Како да одредиш публика која ќе конвертира најдобро;
➢ Како да создадеш visuals за твоите реклами;
➢ Како самостојно да креираш рекламни кампањи на LinkedIn и Instagram;
➢ Креирање на ефикасен Ad Creative (содржина, фотографија и copy за рекламата);
➢ Буџетирање во зависност од целите и публиката;
➢ Мерење на резултати.

Предавачи на семинарот ќе бидат експерти кои работат во областа на менаџмент консалтинг и дигитална трансформација со специјализација во социјални медиуми:
o Александар Целески и
o Владимир Ристевски.

За сите учесници на семинарот ќе биде обезбедено:
- работен материјал;
- ручeк и освежување;
- сертификат за присуство на семинарот.

Сите заинтересирани за учество на еднодневниот семинар можат да се пријават најдоцна до 7.2.2020 година.

Мислење

Агенда на настанот Пријавен лист

Контакт лица:

м-р Анита Митревска
++ 389 2 3244057

Михајло Донев
++ 389 2 3244067

Стопанска комора на Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 06.10.2020
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ
Online Бизнис средби, 08.10.2020
за учество на „виртуелен“- он-лине брокерски настан - The VIRTUAL BROKERAGE EVENT - INNOVATION VILLAGE 2020- VBE-IV2020
Саем, 14.10.2020
Меѓународен „онлајн“ индустриски саем „ТеМЕкс“
Семинар, 14.10.2020
ИЗГОТВУВАЊЕ НА ПЛАН И ЛИСТА НА АРХИВСКИ ЗНАЦИ СО РОКОВИ НА ЧУВАЊЕ, ИЗБОР НА КОМИСИЈА ЗА НЕГОВО ИЗГОТВУВАЊЕ, ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ПОПИС НА ДОКУМЕНТИ ЗА ТЕКОВНА 2021 ГОДИНА ВО ПРЕДВИДЕН ЗАКОНСКИ РОК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ДО ДРЖАВЕН АРХИВ НА РСМ
Семинар, 15.10.2020
ВРШЕЊЕ ВИДЕО НАДЗОР СОГЛАСНО ЗАКОНОТ ЗА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ И ПРЕКРШОЧНИ ОДРЕДБИ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД ИСТИОТ
Саем, 16.10.2020
„CII AGRO & FOOD TECH“- ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН САЕМ ЗА ХРАНА И АГРОКУЛТУРА -ИНДИЈА 2020
Работилница, 19.10.2020
БОЛЕДУВАЊЕ, БРЕМЕНОСТ, РАЃАЊЕ И МАЈЧИНСТВО И ДРУГИ ОСНОВИ ЗА ИСПЛАЌАЊЕ НА НАДОМЕСТОЦИ,ДОДАТОЦИ НА ПЛАТА И ТРОШОЦИ ПОВРЗАНИ СО РАБОТЕЊЕТО НА ТОВАР НА РАБОТОДАВАЧОТ
Семинар, 21.10.2020
ЈАВНИТЕ НАБАВКИ ВО КРИЗНАТА 2020 ГОДИНА
Саем, 21.10.2020
Саем за директни бизнис средби „Братислава 2020“
Семинар, 28.10.2020
УПРАВУВАЊЕ СО НАБАВКИТЕ И ВЕШТИНИ ЗА ПРЕГОВАРАЊЕ
Семинар, 30.10.2020
ТЕХНИКИ И АЛАТКИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА Е-ПРОДАЖБАТА
Семинар, 30.10.2020
ОСНОВИ НА БЕЗБЕДНОСТ НА ИТ ИНФРАСТРУКТУРА ВО КОМПАНИИТЕ
Online Бизнис средби, 18.11.2020
УЧЕСТВО НА „ВИРТУЕЛЕН“- БРОКЕРСКИ НАСТАН И БИЛАТЕРАЛНИ СРЕДБИ НА ТЕМА: „ БЕ@СММ2020-ВМРЕЖУВАЊЕ ВО ПАМЕТНАТА ПРЕРАБОТУВАЧКА ДЕЈНОСТ 2020“