19.02.2019 (Тренинг обука)
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ

21.02.2019 (Семинар)
НОВ ЗАКОН ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

22.02.2019 (Семинар)
Еднодневен семинар: СИСТЕМАТИЗИРАЊЕ НА РАБОТНИ МЕСТА - ЕФИКАСНА КОМУНИКАЦИЈА ВНАТРЕ ВО КОМПАНИЈАТА И МОТИВАЦИЈА НА ВРАБОТЕНИТЕ -

25.02.2019 (Работилница)
Правна заштита на правните субјекти преку правилно утврдување и уредно исполнување на договорните обврски во домашниот и во надворешниот промет

26.02.2019 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ПРОИЗВОДСТВОТО

26.02.2019 (Семинар)
ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ НА ЕРГОНОМИЈАТА И НЕЈЗИНАТА УЛОГА ВО БЕЗБЕДНОСТА И ЗДРАВЈЕТО НА РАБОТНИЦИТЕ

27.02.2019 (Тренинг обука)
ПОДОБРУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКАТА УСПЕШНОСТ ПРЕКУ ПОДОБРУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКАТА КОМУНИКАЦИЈА

28.02.2019 (Семинар)
ЗАТВОРАЊЕ НА ПОБАРУВАЊА - ИСПОЛНУВАЊЕ, КОМПЕНЗАЦИЈА, ОТПУШТАЊЕ ДОЛГ, НОВАЦИЈА, ЗАСТАРЕНОСТ, ЦЕСИЈА, ЗАСМЕТУВАЊЕ НА ИСПОЛНУВАЊЕ, ДОГОВОР ЗА ФАКТОРИНГ

03.03.2019 (Советување)
ГРАДЕЊЕ СИЛНИ ОРГАНИЗАЦИСКИ ТИМОВИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПРЕДИЗВИЦИ НА РАБОТНОТО МЕСТО

12.03.2019 (Семинар)
НОВ ЗАКОН ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ - НОВИ ПРАВИЛА ЗА УЧЕСТВО ВО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

15.03.2019 (Академија)
АКАДЕМИЈА ЗА ПРОДАЖНИ ВЕШТИНИ -SALES ACADEMY-

21.03.2019 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ОПАСНИ МАТЕРИИ И ОПАСЕН ОТПАД, СОБИРАЊЕ И ОТСТРАНУВАЊЕ, СКЛАДИРАЊЕ И ДЕПОНИРАЊЕ, РЕЦИКЛИРАЊЕ, ГОРЕЊЕ, КРИТИЧКИ ТОЧКИ И „CASE STUDY“

01.04.2019 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ ВО ХАНОВЕР, СР ГЕРМАНИЈА, ОД 1 ДО 4 АПРИЛ 2019 ГОДИНА

11.04.2019 (Бизнис средби)
Mеѓународни деловни средби за стартап, мали и средни компании од Источна Европа во Диселдорф, Германија

Бизнис-настани

26.02.2019 - 26.02.2019


Семинар Стопанска комора на Македонија,  Македонија

УПРАВУВАЊЕ СО ПРОИЗВОДСТВОТО


Еднодневен семинар:

УПРАВУВАЊЕ СО ПРОИЗВОДСТВОТО
26.02.2019 година (вторник)
09:30-15:00 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 1 на 5-ти кат
 

Стопанската комора на Македонија на 26 февруари 2019 година, организира еднодневен семинар на тема: „УПРАВУВАЊЕ СО ПРОИЗВОДСТВОТО“

Цел на семинарот: 
Запознавање на учесниците на семинарот со производствениот менаџмент, начините како можеме да го организираме и управувавме производството преку зголемување на ефикасноста и ефективноста преку оптимизирање и организирање на работните места; да влијаеме на зголемување на продуктивноста и намалување на ризикот од повреда на работно место; да се препознаат деловите во производството коишто додаваат вредност на крајниот продукт; да се воспостави ефикасна и одржлива комуникација помеѓу секторите производство, продажба и набавка; да се намали непотребното трошење на ресурси и време кое е потребно да се произведе некој производ; да се изгради систем за постојани подобрувања во коишто секој вработен во производството ќе придонесува во унапредувањето на работата на своето работно место; да се мотивираат вработените за да бидат поактивни чинители во воспоставениот систем на постојани подобрувања итн.


За кого е наменет семинарот?


Семинарот е наменет за сите кои на кој и да било начин се вклучени во управување, планирање, односно организирање и реализација на процесите на производство, контрола на процесот на производство, дизајн и развој на производ и тоа  - раководители на оперативна и техничка подготовка, раководители на процеси за производство, менаџери на квалитет, како и топ и среден менаџмент на организацијата.

ПРОГРАМА

1. Типови на производство:
 - Единечно;
 - Масовно;
 - Сериско.

2. Планирање на производство:
-  Проценка на платежната способност на пазарот – комуникација со продажба;
 - Подготовка на соодветен план за производство:
- Барања на пазарот;
- Капацитет – материјални, финансиски и човечки ресурси.

3. Управување со процесот на производство:
     - Техничко-технолошка подготовка;
 - Материјално управување - комуникација со секторот за набавки;
 - Контрола на производство;
 - Контрола на залихи;
 - Контрола на квалитет;
 - Одржување на опрема за работа;
 - Работна средина – мерки за безбедност при работа и работни услови.

Предавач:


- Игор Ќика, дипломиран инженер по менаџмент и консултант за  менаџерски системи според ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, SA 8000, ISO/IEC 27001.
Како извршен директор на компанијата „TQM Konsalting" ДОО во Нови Сад од 2010 година раководи со тим на консултанти во имплементација на менаџерските системи во организациите во Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина.
Воедно е акредитиран експерт од страна на RABQSA и PECB за проектирање на современи системи на безбедност на информации, континуитет во работењето, како и корпоративна безбедност (водечки оценувач за системите за безбедност – ISO 27001, ISO 22301, ISO 31000), консултант на Проектот „Изработка на анализа на влијанието на работењето и изработка на план за континуитет на работењето во Народната банка на Србија“.

Работен јазик: српски.

За сите учесници на семинарот ќе биде обезбедено:
 работен материјал;
 ручeк и освежување;
 сертификат за присуство на семинарот. 

Последен рок за пријавување: 18.02.2019 година.


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Михајло Донев
Тел: ++ 389 2 3244067
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: mihajlo@mchamber.mk

Контакт: Елизабета Андриевска-Ефтимова
Тел: ++ 389 2 3244074
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: beti@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права