21.03.2018 (Семинар)
ИНТЕГРИРАНА ПОСТАПКА ВО СИСТЕМОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ДОКУМЕНТИ И ЗАПИСИ, ВО РАМКИТЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН МЕНАЏМЕНТ (ДЕЛОВЕН АСИСТЕНТ) И ДЕЛОВНО-АДМИНИСТРАТИВНО РАБОТЕЊЕ

21.03.2018 (Семинар)
ИНКОТЕРМС 2010

26.03.2018 (Семинар)
Правилна примена на Законот за работни односи во делот на: судска пресуда како основ за продолжување со работа, дополнителна работа

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Тренинг обука)
ВЕШТИНИ ВО ФИНАНСИСКОTO РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Конференција)
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФАКТОРИНГ КАКО ФИНАНСИСКО РЕШЕНИЕ КОЕ ОВОЗМОЖУВА РАСТ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕПРИЈАТИЈА- 27.03.2018 Скопје

28.03.2018 (Семинар)
Заштита на правото на сопственост, стекнување право на сопственост, стварни права на странски физички и правни лица и постапка за експропријација

30.03.2018 (Семинар)
РАЗВИВАЊЕ СТРАТЕГИЈА ЗА НАСТАП НА СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

10.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Мостар“ 10 април 2018 година

13.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби во Бања Лука - ЕЕН мрежа

24.04.2018 (Советување)
Вработување согласно одредбите на Законот за работните односи, разлики помеѓу вработувањето на кандидатите според Законот за работните односи и Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административните службеници

Бизнис-настани

15.11.2017 - 15.11.2017


Конференција Нови Сад,  Србија

„ДЕН НА ДОБАВУВАЧИ 2017“ - 15.11.2017 Нови Сад, Р. Србија


 

„ДЕН НА ДОБАВУВАЧИ 2017“
Регионална конференција и билатерални средби

15 ноември  2017 година
„Мастер центар“
Нови Сад, Р. Србија

     Стопанската комора на Македонија во соработка со Стопанската комора на Војводина и Агенцијата за развој на Војводина – РАВ, ве покануваат на овогодинешниот „Ден на добавувачи 2017“, што ќе се одржи на 15 ноември 2017 година во просториите на „Мастер центар“ во Нови Сад, Р. Србија.

     Овогодинешниот настан е предвиден да се реализира во вид на конференција проследена со билатерални средби меѓу домашни, српски компании, странски инвеститори коишто се веќе присутни на територијата на Војводина, како и странски компании коишто би имале интерес за инвестиции и соработка со регионот и тоа од областа на:
     • земјоделието;
     • автомобилската индустрија;
     • информатичко-комуникацискиот сектор;
     • производители на пластика и гума;
     • текстилната;
     • металната и метало-преработувачката индустрија.
 
     Настанот ќе се реализира во два дела, каде што во првиот дел домашните компании ќе ги презентираат своите потенцијали и можности за соработка и инвестиции, а во вториот дел сите присутни компании ќе имаат можност за билатерални средби со потенцијални партнери.

     На настанот се очекува учество на над 250 учесници, претставници на 100-те најголеми меѓународни компании од Србија, Австрија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Италија, Унгарија, Германија, Романија, Словачка и Словенија. Компаниите коишто ќе ги презентираат своите планови и потреби во делот на добавувачкиот синџир се: „Ametek“, „HealthCare Europe“, „Kolektor ATS“, „Mecafor“, како и Развојната агенција на Србија (РАС) и ИКТ Кластерот на Војводина.

     Во конференцискиот дел ќе бидат опфатени следните теми:
• Трендови и насоки во развојот на индустриите – прехранбена, пластика и гума, метало-преработувачка и автомобилска индустрија;

• Како да станете добавувачи? - услови и критериуми коишто компаниите мораат да ги исполнуваат за да станат дел од добавувачкиот синџир.

     Со цел навремено организирање на билатералните средби, во прилог Ви го доставуваме и списокот на досега пријавени компании со коишто на денот на настанот ќе можете да закажете состанок и да се сретнете во даден термин.

     Учеството на претстојната конференција и на билатералните средби е бесплатно, а трошоците за патување и сместување се на товар на компаниите.

     Доколку сте заинтересирани за учество на претстојниот настан, Ве молиме да го пополните пријавниот лист и дополнителниот формулар во којшто треба да неведете со кои компании би сакале да остварите средби (во прилог), и да го доставите до лицето за контакт, најдоцна до 7.11.2017 година (вторник). 

За подетални информации во врска со настанот, ве молиме контактирајте со:
- Сања Николова телефон:+ 389 32 44 091, е-адреса: sanja@mchamber.mk  

 

Во прилог:
 - Пријавен лист;
 - Список на компании.

-Формулар за Б2Б.


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Сања Николова
Тел: ++ 389 2 3244091 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: sanja@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права