28.08.2018 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ „MEET4BUSINESS AGRA 2018“

05.09.2018 (Семинар)
ПЛАТИ И ПРАВА И ОБВРСКИ ОД РАБОТЕН ОДНОС КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД ПЛАЌАЊЕТО НА РАБОТАТА

10.09.2018 (Конференција)
Самит за планински туризам во Централна Европа – MoReSCE

11.09.2018 (Семинар)
ИНТЕРЕН МАРКЕТИНГ – СПОЈ НА МАРКЕТИНГОТ И ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ

14.09.2018 (Семинар)
ИЗГОТВУВАЊЕ НА БИЗНИС ПЛАНОВИ И ЕКОНОМСКИ АНАЛИЗИ

14.09.2018 (Семинар)
5 WHY – 5 ЗОШТО И FISHBONE / ISHIKAWA – РИБЈА КОСКА ДИЈАГРАМ ТЕХНИКИ ЗА СИСТЕМАТСКИ АНАЛИЗИ ЗА ПОСТИГНУВАЊЕ НА ОЧЕКУВАНИ РЕЗУЛТАТИ

18.09.2018 (Семинар)
ВЕШТИНИ ЗА УСПЕШНО ПРЕГОВАРАЊЕ- WIN-WIN -профит, договор и лојални клиенти-

20.09.2018 (Семинар)
ОБУКА ЗА ДЕЛОВНИ АСИСТЕНТИ И ФИНАНСИСКИ АДМИНИСТРАТОРИ, АРХИВСКО И КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРОТОК НА ДОКУМЕНТИ, ИНТЕРНА И ЕКСТЕРНА КОМУНИКАЦИЈА ВО КОМПАНИЈАТА

21.09.2018 (Семинар)
НАЈНОВИТЕ ИЗМЕНИ ВО ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИТЕ ОДНОСИ

26.09.2018 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ И РЕГИОНАЛЕН БИЗНИС ФОРУМ 26 септември 2018 година, Нови Сад, Србија

26.09.2018 (Семинар)
НОВИНИТЕ ВО НАЦРТ-ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА ЕЛЕКТРОНСКИТЕ АЛАТКИ И ПОСЕБНИ НАЧИНИ НА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДОГОВОРИТЕ

28.09.2018 (Семинар)
ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ПОБАРУВАЊАТА СО ЗАЛОЖНО ПРАВО СУДСКИ СПОРОВИ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД РЕАЛИЗАЦИЈА НА ЗАЛОЖНО ПРАВО

28.09.2018 (Семинар)
БЕЗБЕДНОСТ НА ИТ-ИНФРАСТРУКТУРА

02.10.2018 (Советување)
ТЕХНИКИ И МЕТОДИ НА ТИМСКА РАБОТА, ЛИДЕРСТВО ВО ТИМОТ И КРЕИРАЊЕ НА ИДЕИ - „BRAINSTORMING“

17.10.2018 (Бизнис средби)
Marketplace Austrian food, Виена, Австрија. 17.10.2018

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

Бизнис-настани

04.04.2018 - 04.04.2018


Форум Скопје,  Македонија

МАКЕДОНСКО-СЛОВЕНЕЧКИ БИЗНИС ФОРУМ И ДЕЛОВНИ СРЕДБИ-04.04.2018


 

МАКЕДОНСКО-СЛОВЕНЕЧКИ БИЗНИС ФОРУМ И ДЕЛОВНИ СРЕДБИ
4 април 2018 година
Стопанска комора на Македонија (сала 4, 5-ти кат)

 

Почитувани,

     Амбасадата на Република Словенија во Скопје заедно со Стопанската комора на Словенија и Министерството за надворешни работи на Република Словенија, во соработка со Стопанската комора на Македонија, организираат Македонско-словенечки бизнис форум и деловни средби, во насока на унапредување и интензивирање на меѓусебната економска соработка. Бизнис делегацијата е предводена од страна на претседателот на владата на Република Словенија, Н.Е. Миро Церар. Kако домаќин на настанот свое учество и обраќање ќе има претседателот на владата на Република Македонија, Н.Е. Зоран Заев.

     На настанот ќе присуствуваат еминентни словенечки компании со кои што македонските компании ќе имаат можност да остварат директни деловни средби. Компаниите се од различни области и тоа:
• прехранбена индустрија - трговија на големо и на мало;
• ИТ-сектор:
     o енергетика;
     o „cyber security“;
• дигитални системи во делот на телекомуникацијата, транспортот и енергетиката;
• фармацевтска индустрија;
• осигурување;
• електроиндустрија;
• едукација;
• инженерство и др.

     Македонско-словенечкиот бизнис форум и деловните средби ќе се одржат на 4 април 2018 година (среда), со почеток во 9:30 часот, во сала 4 на 5-ти кат во Стопанската комора на Македонија.

     Ве покануваме да земете учество на претстојниот Бизнис форум, на којшто ќе можете да воспоставите директни контакти, да размените искуства и да воспоставите натамошна бизнис-комуникација со компании од Словенија.

     Сите заинтересирани компании своето учество можат да го пријават, со пополнување на пријавниот лист во прилог, најдоцна до 2 април 2018 година, за да може да се организираат средби со соодветни партнери.

Лице за контакт:
- м-р Сања Николова,
- телефон:+ 389 32 44 091; е-адреса: sanja@mchamber.mk 

Во прилог:
-Агенда
-Пријавен лист
-Список на словенечки компании


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Стево Серафимов
Тел: (02) 3244000 Факс:(02) 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: ic@ic.mchamber.org.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права