20.02.2019 МЕСНАТА ИНДУСТРИЈА БЕЛЕЖИ ПОЗИТИВНИ РЕЗУЛТАТИ КАКО РЕЗУЛТАТ НА ВЛАДИНАТА МЕРКА
20.02.2019 НАЦРТ-ЗАКОНОТ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ПРЕД МАКЕДОНСКАТА ЕНЕРГЕТСКА АСОЦИЈАЦИЈА (МЕА)
18.02.2019 Работна средба на Коморскиот инвестициски форум со премиерот Заев
18.02.2019 ОДБЕЛЕЖАНА 97-ГОДИШНИНАТА ОД КОМОРСКОТО РАБОТЕЊЕ
11.02.2019 ОБУКА НА СТРУЧЕН И ТЕХНИЧКИ КАДАР ЗА ИНСТАЛИРАЊЕ ФОТОВОЛТАИЦИ И ТОПЛИНСКИ КОЛЕКТОРИ СО ЦЕЛ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ЕНЕРГЕТСКАТА ЕФИКАСНОСТ НА ОБЈЕКТИТЕ
04.02.2019 ДА СЕ РЕГУЛИРА СТАТУСОТ НА БАЊИТЕ ВО ЗАКОНОТ ЗА ЗДРАВСТВЕНАТА ЗАШТИТА - БАРАЊЕ ОД ГРУПАЦИЈАТА НА БАЊИ
28.01.2019 АВСТРИСКИ ИСКУСТВА ВО ОБЛАСТА НА ДИГИТАЛИЗАЦИЈАТА И ДУАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА КОНКУРЕНТНОСТА НА ЕКОНОМИИТЕ НА ЗЕМЈИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН
21.01.2019 EФЕКТИ ОД ОБЈАВЕНИТЕ МЕРКИ НА ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ЗА ОГРАНИЧУВАЊЕ НА УВОЗОТ НА ОДРЕДЕНИ ЧЕЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ ВО ЕВРОПСКАТА УНИЈА
16.01.2019 ОФИЦИЈАЛНО ПРОМОВИРАНА МОНОГРАФИЈАТА „60 ГОДИНИ ВИТАМИНКА“
14.01.2019 ПЕРСПЕКТИВИТЕ НА ПРЕХРАНБЕНАТА, МЕТАЛНАТА И ЕЛЕКТРОИНДУСТРИЈАТА И ОГРАНИЧУВАЧКИТЕ ФАКТОРИ ЗА НИВНИОТ РАЗВОЈ
11.01.2019 ГРУПАЦИЈАТА ЗА ПАЗАРИ БАРА УКИНУВАЊЕ ИЛИ ОДЛАГАЊЕ НА ПРИМЕНАТА НА ЗАКОНОТ ЗА ТРГОВИЈА НА ЗЕЛЕНИ ПАЗАРИ ПОРАДИ РИЗИК ЗА ОПСТОЈУВАЊЕ НА ПАЗАРИТЕ
24.12.2018 СОРАБОТКА МЕЃУ ЕТАБЛИРАНИТЕ И СТАРТАП КОМПАНИИТЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ИНОВАЦИИТЕ И ДИГИТАЛИЗАЦИЈАТА
17.12.2018 ДА СЕ ОДЛОЖИ ПРИМЕНА НА ЗАКОНОТ ЗА ТРГОВИЈА НА ЗЕЛЕНИ ПАЗАРИ, ЗА ДА НЕ СЕ СЛУЧИ ПОВЕЌЕ ОД 6.000 ЗАКУПЦИ НА ТЕЗГИ ДА ОСТАНАТ НАДВОР ОД ЗЕЛЕНИТЕ ПАЗАРИ ОД ПОЧЕТОКОТ НА 2019 ГОДИНА
13.12.2018 СТРУКТУРНИТЕ РЕФОРМИ КАКО ПРЕДУСЛОВ ЗА ОСТВАРУВАЊЕ ПОГОЛЕМ ЕКОНОМСКИ РАСТ ВО ДРЖАВИТЕ ОД РЕГИОНОТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН - ОДРЖАНА ТРИБИНАТА: „ПРЕДИЗВИЦИТЕ НА РЕГИОНАЛНАТА ЕКОНОМСКА СОРАБОТКА“ СО АЛЕКСАНДАР ВЛАХОВИЌ
12.12.2018 Промовирано печатеното издание „Бела книга 2018“ на Советот на странски инвеститори - ПЛАТФОРМА ЗА ДИЈАЛОГ МЕЃУ ПРИВАТНИОТ СЕКТОР И ВЛАСТИТЕ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА БИЗНИС-КЛИМАТА И ИНВЕСТИРАЊЕТО ВО ЗЕМЈАТА
11.12.2018 Одржан Форум на тема: „СТРАТЕШКИ РАЗВОЈ НА ТУРИЗМОТ И ЕФЕКТИТЕ НА ДРЖАВНАТА ПОЛИТИКА ЗА НЕГОВА ПОДДРШКА“
10.12.2018 ЗА ПОГОЛЕМ ДЕВИЗЕН ПРИЛИВ ОД УГОСТИТЕЛСТВОТО И ТУРИЗМОТ ПОТРЕБНA Е СТРАТЕГИЈА ЗА ТУРИЗАМ
03.12.2018 ПРОМОВИРАН БИЗНИС КАТАЛОГОТ НА СОВЕТОТ НА СТРАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ И ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ПОВАЖНИТЕ НАСТАНИ И АКТИВНОСТИ В0 2018 ГОДИНА
28.11.2018 Работна средба со раководството на ВМРО-ДПМНЕ - РАЗМЕНА НА МИСЛЕЊА ОКОЛУ ЕКОНОМСКИТЕ ПРАШАЊА ОД ЗНАЧЕЊЕ ЗА БИЗНИСОТ
19.11.2018 ПОДОБРУВАЊЕ НА КОНКУРЕНТНОСТА НА КОМПАНИИТЕ ПРЕКУ ИНТЕРВЕНЦИИ ВО ФОРМАЛНОТО И НЕФОРМАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ
13.11.2018 2019 ДА БИДЕ ГОДИНА НА ЕКОНОМИЈАТА - ПОРАКА ОД ВТОРАТА БУЏЕТСКА КОНФЕРЕНЦИЈА СО БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА
05.11.2018 ОЛЕСНУВАЊЕ НА ВИЗНИОТ РЕЖИМ ЗА МАКЕДОНИЈА ДА ОСТАНЕ НА ГЛОБАЛНИОТ БАЛКАНСКИ ТУРИСТИЧКИ ПАЗАР
29.10.2018 РЕГУЛИРАЊЕ НА УВОЗОТ НА УПОТРЕБУВАНА ТЕХНИЧКА СТОКА И ЗАБРАНА ЗА НЕЈЗИНО ПУШТАЊЕ ВО ПРОМЕТ
26.10.2018 УНАПРЕДУВАЊЕТО НА ЕКОНОМСКАТА СОРАБОТКА Е ИМПЕРАТИВ ЗА ДИНАМИЗИРАЊЕ НА ЕВРОПСКИТЕ ИНТЕГРАЦИИ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН – заклучоци од конференцијата „Балканот и ЕУ – петгодишен циклус на Берлинскиот процес“
22.10.2018 АВТОХТОНИТЕ СОРТИ ВО ЗЕМЈОДЕЛСКОТО ПРОИЗВОДСТВО KAKO МОЖНОСТ ЗА НОВ И УСПЕШЕН БИЗНИС
15.10.2018 АКТУЕЛНИТЕ СОСТОЈБИ ВО ТЕКСТИЛНАТА ИНДУСТРИЈА - ПРОЕКЦИИ ЗА НАРЕДНИОТ ПЕРИОД
08.10.2018 ДО НОВИ ПАЗАРИ И ПОГОЛЕМ ИЗВОЗ И ПРЕКУ КАТАЛОГОТ НА КЛУБОТ НА ИЗВОЗНИЦИ ПРИ СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА
04.10.2018 ОБРАЌАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА, БРАНКО АЗЕСКИ, НА НАУЧНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА „ИДНИ ПРЕДИЗВИЦИ НА ЕКОНОМСКИОТ РАЗВОЈ И ЕКОНОМСКИТЕ ПОЛИТИКИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“
01.10.2018 Прес-конференција на Стопанската комора на Македонија – ОЧЕКУВАНИ ПОЗИТИВНИ ЕФЕКТИ ОД НАДМИНУВАЊЕТО НА КЛУЧНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ПАДОТ НА ИНДУСТРИЈАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ПИВО
27.09.2018 ГРАДЕЊЕ НА КОНКУРЕНТНИТЕ СПОСОБНОСТИ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ НА ГРАДЕЖНИОТ СЕКТОР ПРЕКУ ПРОЕКТОТ „ПАЗАРНО ОРИЕНТИРАНИ ВЕШТИНИ ЗА ОДРЖЛИВО ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНО ГРАДЕЊЕ“ (ТРАИНЕЕ)
25.09.2018 ШТО ДОБИВА МАКЕДОНИЈА И ДАЛИ НЕШТО ГУБИ ОД ИНТЕГРАЦИИТЕ ВО ЕВРОПСКАТА УНИЈА И НАТО - ПОРАКА НА ШТЕФАН ПЕТЕР, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОВЕТОТ НА СТРАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ ПРИ СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА
24.09.2018 „ПЕРСПЕКТИВИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА ЕКОНОМИЈА ПРЕКУ ЧЛЕНСТВО ВО ЕУ И НАТО“ - ТРИБИНА ВО БИТОЛА НА БИЗНИС СЕКТОРОТ СO ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ВЛАДАТА НА РМ, ЗОРАН ЗАЕВ
20.09.2018 МАКЕДОНСКИТЕ ПРОИЗВОДИ ОД МЕТАЛНАТА И ЕЛЕКТРОИНДУСТРИЈАТА НА ЕВРОПСКИТЕ ПАЗАРИ, НО СО ПРЕТХОДНА СЕРТИФИКАЦИЈА И СТАНДАРДИЗАЦИЈА
19.09.2018 Трибина со учество на претседателот Азески и вицепремиерот Анѓушев во Штип: ПЕРСПЕКТИВИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА ЕКОНОМИЈА ПРЕКУ ЧЛЕНСТВО ВО ЕУ И НАТО
17.09.2018 РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА БИЗНИС МОЖНОСТИ (ENTERPRISE EUROPE NETWORK) ВО ПОДГОРИЦА, ЦРНА ГОРА - ЗА ПОТТИКНУВАЊЕ НА КОНКУРЕНТНОСТА ВАЖНА Е РЕГИОНАЛНА СОРАБОТКА
15.09.2018 ЕФЕКТИТЕ ОД ВОВЕДУВАЊЕTO НА ОДЛУКАТА ЗА УКИНУВАЊЕ НА УВОЗНАТА ДАВАЧКА ЗА СМРЗНАТО СВИНСКО МЕСО ЗА ПРЕРАБОТКА
14.09.2018 ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА НА ИЗДАНИЕТО „ФИЛАНТРОПИЈАТА НА ПРОФ. Д-Р ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ“
11.09.2018 ОДРЖАНА ТРИБИНА НА ТЕМА: „ГМО, ГМО-ХРАНА И ГМО-ХРАНА ЗА ЖИВОТНИ“
10.09.2018 ГРАДЕЊЕ НА КОНКУРЕНТНИТЕ СПОСОБНОСТИ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ НА ГРАДЕЖНИОТ СЕКТОР ПРЕКУ ПРОЕКТОТ „ПАЗАРНО ОРИЕНТИРАНИ ВЕШТИНИ ЗА ОДРЖЛИВО ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНО ГРАДЕЊЕ“ (ТРАИНЕЕ)
03.09.2018 ПОДДРШКА НА ИЗВОЗОТ, ИНФРАСТРУКТУРАТА И ИНВЕСТИЦИИТЕ ЗА РАЗВОЈ НА РЕГИОНОТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН - ПОРАКА ОД ЗАЕДНИЧКАТА СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА СТОПАНСКИТЕ КОМОРИ НА МАКЕДОНИЈА И НА КОСОВО, АЗЕСКИ И РУКИЧИ
30.08.2018 ИНСТИТУЦИОНАЛНО РЕГУЛИРАЊЕ НА ФИНАНСИРАЊЕТО ПРЕКУ МОДЕЛОТ „БИЗНИС АНГЕЛИ“
27.08.2018 ГРУПАЦИЈАТА НА ПАЗАРИ И КОМОРАТА НА ТРГОВЦИТЕ НА ТЕЗГИ И ЗЕЛЕНИ ПАЗАРИ – ПРЕКУ МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ЗАЕДНИЧКИ ВО РЕШАВАЊЕ НА ТЕКОВНИТЕ ПРОБЛЕМИ ВО ДЕЈНОСТА
20.08.2018 СО НОВИОТ ЗАКОН ЗА ВЕТЕРИНАРНО-МЕДИЦИНСКИ ПРЕПАРАТИ ДО ПОЕФИКАСНО РАБОТЕЊЕ НА КОМПАНИИТЕ
20.08.2018 ТЕХНИЧКИТЕ СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА НАБАВКИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОДБРАНА РАЗГЛЕДАНИ ВО СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА
14.08.2018 Претседателот Иванов ги додели сертификатите на учесниците во програмата „ДЕН СО МАКЕДОНСКИТЕ ВОДЕЧКИ ИЗВРШНИ ДИРЕКТОРИ"
06.08.2018 ЗАКОН ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА ИНВЕСТИЦИИТЕ – Правна рамка со која ќе се придвижи економијата
23.07.2018 ЗА ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА МИНЕРАЛНИТЕ СУРОВИНИ Е ПОТРЕБНА ШИРОКА ЈАВНА РАСПРАВА – Македонската асоцијација на рударството (МАР) апелира да се стопира постапката за усвојување на Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за минералните суровини
16.07.2018 АКТУЕЛНИ СОСТОЈБИ ВО ТУТУНСКАТА ИНДУСТРИЈА
09.07.2018 ЕВРОПСКИТЕ ФОНДОВИ ВО НАСОКА НА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА КОНКУРЕНТНОСТА НА КОМПАНИИТЕ
02.07.2018 ПОДОБРУВАЊЕТО НА КВАЛИТЕТОТ НА СТРУЧНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ФОКУС НА ПРОЕКТОТ „ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО МАКЕДОНИЈА“
25.06.2018 ПОГОЛЕМАТА РЕАЛИЗАЦИЈА НА КАПИТАЛНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ЌЕ ГО ЗГОЛЕМИ УЧЕСТВОТО НА ГРАДЕЖНИШТВОТО ВО ДОМАШНАТА ЕКОНОМИЈА
24.06.2018 ГОЛЕМ ХУМАНИТАРЕН ГУРМАНСКИ ПИКНИК ВО ГРАДСКИОТ ПАРК ВО СКОПЈЕ
18.06.2018 СОВЕТОТ НА СТРАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ И СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА ОРГАНИЗИРААТ ГОЛЕМ ХУМАНИТАРЕН ГУРМАНСКИ ПИКНИК ВО ГРАДСКИОТ ПАРК ВО СКОПЈЕ
13.06.2018 ПРОЕКТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА ВО МАКЕДОНИЈА“ - ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА НОВИОТ АГРЕГАТЕН ВЕБ ПОРТАЛ www.biznisregulativa.mk
11.06.2018 НЕДАНОЧНИТЕ И ПАРАФИСКАЛНИ ДАВАЧКИ КАКО ОПТОВАРУВАЊЕ НА ПРАВНИТЕ СУБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
20.04.2018 ПОГОЛЕМА ИНКЛУЗИВНОСТ НА ДОМАШНИТЕ КОМПАНИИ ВО ЛОКАЛНИТЕ И РЕГИОНАЛНИТЕ СИНЏИРИ НА СНАБДУВАЊЕ СО ЦЕЛ ДА СЕ МАКСИМИЗИРААТ ЕФЕКТИТЕ ОД СТРАНСКИТЕ ДИРЕКТНИ ИНВЕСТИЦИИ ВО ЗЕМЈАТА
16.04.2018 УНАПРЕДУВАЊЕ НА АРБИТРАЖНОТО РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ ЗА ПОГОЛЕМА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ БИЗНИС ПАРТНЕРИТЕ - Најава за Меѓународна конференција на 19 и 20 април 2018 година
10.04.2018 МАКЕДОНСКИОТ ЧЕЛИК ПОД СЕРИОЗНА ЗАКАНА ОД МЕРКИТЕ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА ЗА ОГРАНИЧУВАЊЕ НА УВОЗОТ НА ЧЕЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ
04.04.2018 ПОИНТЕНЗИВНА ЕКОНОМСКА СОРАБОТКА СО ПОДДРШКА НА ВЛАДИТЕ НА ДВЕТЕ ЗЕМЈИ – ПОРАКА ОД МАКЕДОНСКО-СЛОВЕНЕЧКИОТ БИЗНИС ФОРУМ ВО СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА
19.03.2018 Здружение на градежништвото, индустријата на градежни материјали и неметалите - ПОДГОТВЕНОСТ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ГРАДЕЖНИ МАТЕРИЈАЛИ ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА ЗАКОНОТ ЗА ГРАДЕЖНИ ПРОИЗВОДИ
01.03.2018 РАБОТНА СРЕДБА СО РАКОВОДСТВОТО НА ВМРО-ДПМНЕ - потреба за консензус за поддршка на економските реформи од значење на бизнисот
21.02.2018 ТРКАЛЕЗНА МАСА ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА КОНКУРЕНТНОСТА НА ДОМАШНИТЕ МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА СО ЦЕЛ ПОДОБРУВАЊЕ НА НИВНАТА СОРАБОТКА СО СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ ВО РАМКИТЕ НА ИПА ПРОЕКТОТ НА СОВЕТОТ НА СТРАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ И НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА
17.02.2018 СРЕДБА МЕЃУ ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА СО ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА КОМОРИТЕ И БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА - СОЗДАВАЊЕ УСЛОВИ ЗА ПОИНТЕНЗИВНА СОРАБОТКА МЕЃУ ДВЕТЕ ЗЕМЈИ
14.02.2018 ПРОЕКТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА ВО МАКЕДОНИЈА“ - ОДРЖАНА ПЕТТАТА ИНФОРМАТИВНА СЕСИЈА ВО СКОПЈЕ
12.02.2018 ПОТРЕБНО Е РЕВИДИРАЊЕ НА ПРЕКРШОЧНИТЕ САНКЦИИ И ЗАБРЗАНИТЕ ПОСТАПКИ ЗА ПОРАМНУВАЊЕ ВО ЗАКОНОТ ЗА ПРЕКРШОЦИ СО ЦЕЛ СОЗДАВАЊЕ ПОВОЛНО ДЕЛОВНО ОПКРУЖУВАЊЕ
29.01.2018 МАКЕДОНСКА АСОЦИЈАЦИЈА НА РУДАРСТВОТО (МАР) - СОСТОЈБИТЕ ВО РУДАРСТВОТО И ВЛИЈАНИЕТО НА ПРЕДЛОГ-ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ
22.01.2018 СО СООДВЕТНИ ЗАКОНСКИ РЕШЕНИЈА ЗА ОТПАД, ВОДОВОД И ЗА ПАЗАРИ ЗА ЕФИКАСНО ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА КОМУНАЛНИТЕ ДЕЈНОСТИ НА ЛОКАЛНО НИВО