11.08.2020, Актуелно
Макрофинансиската програма за поддршка преку фондовите на ЕУ на нашата земја и носи 160 милиони евра
 Во официјалното соопштение на Европската Комисија е наведено дека мaкрофинансиската програма за поддршка на долг рок со исклучително поволни услови за Северна Македонија ќе изнесува 160 милиони евра. Фондовите ќе придонесат за зацврстување на макрое...
11.08.2020, Актуелно
Ризиците за економијата целосно се поврзани со пандемијата на ковид-19, оценува Народната банка
Пандемијата на ковид-19 и натаму има силни ефекти врз глобалната и домашната економија. Иако економските основи на среден рок се оценуваат како здрави, сепак, амбиентот во кој се спроведува монетарната политика е променлив, со исклучително висока неи...
11.08.2020, Актуелно
Запознајте ги членовите на нашиот Управен одбор - ВИКТОР МИЗО, „КОСТАЛ МАКЕДОНИЈА”
Германски „Костал“ e светски позната компанија за производство на електроника, мехатроника и софистицирани делови за автомобилската индустрија, а својата успешна приказна ја започнува во 1912 година како семејна фирма. Со интернационализација на про...
11.08.2020, Актуелно
KОВИД-19 постојано ја зголемува невработеноста
Глобалната состојба со пандемија оневозможи милиони луѓе да одат на работа, што резултираше со исклучително голем пад на активностите и големи загуби на работни места. Според студиите на ОЕЦД, до 10 пати помалку работни часови се работеле во некои зе...
11.08.2020, Актуелно
Светскиот тренд на инвестиции во обновливи извори на енергија го следи и Шпанија
Инвестицијата во обновливите извори на енергија има повеќе бенефити, овој вид на енергија не произведува емисии на стаклени гасови од фосилните горива и го намалува загадувањето на воздухот. Обновливите извори на енергија го диверзифицираат снабдувањ...
<<  <  1    >  >>