24.03.2017 (Семинар)
Советување на тема:ПОИМ И СОДРЖИНА НА ТУЖБА, ДЕФИНИЦИЈА И УСЛОВИ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ТУЖБА ЗА УТВРДУВАЊЕ КАКО ПОСЕБЕН ВИД НА ТУЖБА ОД ЧЛЕН 177 ОД ЗАКОНОТ ЗА ПАРНИЧНА ПОСТАПКА, СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА ТУЖБА ВО РАБОТНИ СПОРОВИ

24.03.2017 (Бизнис средби)
ДЕЛОВНИ СРЕДБИ НА КОМПАНИИ ОД РЕГИОНАЛНАТА КОМОРА СО СЕДИШТЕ ВО КИЧЕВО И РЕГИОНАЛНАТА КОМОРА СО СЕДИШТЕ ВО ВЕЛЕС

27.03.2017 (Форум)
Бизнис-форум на тема: „Македонија – Мексико – Бизнис-можности и зајакнување на билатералната соработка“-27.03.2017, Стопанска комора на Македонија

28.03.2017 (Семинар)
ДОГОВОРИ ЗА ПРЕВОЗ И ШПЕДИЦИЈА, ПРАВНА ПРИРОДА, ПРАВА И ОБВРСКИ НИЗ ПРИЗМАТА НА СУДСКИТЕ ПОСТАПКИ И ВИДОВИТЕ ДОКАЗИ

28.03.2017 (Презентација)
Инфо сесија на Фондот за иновации и технолошки развој и Македонска банка за поддршка на развојот

29.03.2017 (Семинар)
Бесплатни обуки во организација на Центарот за едукација и развој на човечки ресурси

29.03.2017 (Настан)
ПРАВА И ОБВРСКИ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД ЗАКОНОТ ЗА ДАНОЧНА И ЦАРИНСКА ПОЛИТИКА

30.03.2017 (Семинар)
Дводневен семинар на тема:РИЗИЦИ ВО ИТ-РАБОТЕЊЕТО

31.03.2017 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ „READY2GO" ВО САД, КАНАДА, ЧИЛЕ, КАМЕРУН И ИНДИЈА

02.04.2017 (Конференција)
"ГОДИШЕН ИНВЕСТИЦИСКИ СОБИР"- Тема: Меѓународните инвестиции и конкуренцијата,2-4.4.2017- ДУБАИ, УАЕ

05.04.2017 (Настан)
ИНФО-СЕСИЈА НА ТЕМА: ПРАВА И ОБВРСКИ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД ЗАКОНСКИТЕ ОДРЕДБИ ОД ОБЛАСТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА И УРБАНИЗМОТ

06.04.2017 (Бизнис средби)
Бизнис-средби „INDUSTRYMATCHMAKING – IMM 2017“ 6 април 2017 година, Софија, Република Бугарија

06.04.2017 (Семинар)
Еднодневен семинар:ДИГИТАЛНА ТРАНФОРМАЦИЈА - СЕГАШНОСТ И ИДНИНА

10.04.2017 (Тренинг обука)
Дводневна обука на тема: УПРАВУВАЊЕ СО МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА

11.04.2017 (Форум)
ФОРУМ СО РАБОТОДАВАЧИ и АВРМ - Битола

11.04.2017 (Тренинг обука)
ПОДОБРУВАЊЕ НА ПЕРФОРМАНСИТЕ КАЈ ВРАБОТЕНИТЕ ВО ПРОДАЖБА

12.04.2017 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Building Europe 2017“ - (градежен и енергетски сектор)

20.04.2017 (Саем)
22. Саем за екологија и 43. Саем за прехрана- 20 – 23 април 2017 Будва, Р. Црна Гора

20.04.2017 (Тренинг обука)
„МЕНАЏЕРСКИ ВЕШТИНИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ“

24.04.2017 (Бизнис средби)
„Global Business & Markets“ 24-28 април 2017 година во Хановер, Германија

28.04.2017 (Семинар)
Еднодневен семинар: ИТ-РЕВИЗИЈА

09.05.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „ИКТ пролет во Европа 2017" 9-10 мај 2017 година во Луксембург

15.05.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „ AgroB2B@NSFair " на 15 мај 2017, во Нови Сад, Србија

17.05.2017 (Бизнис средби)
Конференција и меѓународни деловни средби „THE FUTURE OF BUILDING“

01.11.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „Ready2GO" во САД, Канада, Чиле, Камерун и Индија

Членки

Листа на членови на Клубот за соработка со земјите од Блиски Исток и Магреб

 • ЕМО Охрид, ул Димитрие Чуповски бр. 11 , Скопје
 • Зегин, ул. Народен фронт 5-3/1 , Скопје
 • Европа АД, ул. 808 бр 8, Скопје
 • Металец-Прилеп, ул. Александар Македонски бр. 2/11, Прилеп
 • Бетон, ул. Јуриј Гагарин бр.15, Скопје
 • Македонија инвест, ул. Салвадор Аљеиде бр. 34, Скопје
 • Раде Кончар-сервис, ул. Трета Македонска Бригада бб, Скопје
 • Макстил, ул. 16 Македонска Бригада бр. 18, Скопје
 • Биос, ул. Раде Јовчевски Корчагин бр.31, Скопје
 • Раде Кончар-контактори и релеи, ул. Трета Македонска Бригада бб, Скопје
 • Даути, ул. Џон Кенеди бб, Скопје
 • Макфлуид, ул. Финска бр.37, Скопје
 • Билјана инженеринг, с. Злокуќани бб, Злокуќани
 • Алкалоид , Булевар Александар Македонски  бб, Скопје
 • Слободапром, ул. Стив Наумов бр.116, Охрид
 • Шипат-Ко, с. Лескоец, С. Лескоец,  Охрид
 • Македонија Проект, ул. 27 Март бр. 5, Скопје
 • МЗТ Леарница, ул. Перо Наков бб, Скопје
 • Југоекспорт-Стил, Кеј 13 Ноември 2/6-22, Скопје
 • Лозар Пелистерка, Булевар Кочо Рацин бр. 97, Скопје
 • Милка Кировска, Скопје
 • МЗТ Комерц Нова, Булевар Трета Македонска Бригада бб, Скопје
 • Леснина Инженеринг, Булевар Трета Македонска Бригада бб, Скопје
 • Д.С. Конструктион Куманово, ул. Железничка б.б., Куманово
 • ДПСП Кончар Заварување ДООЕЛ, Ул 3-та Македонска Бригада, Скопје
 • АДГ "МАВРОВО", , Скопје
 • ВеВе гроуп ДООЕЛ , , Скопје
 • Родопи Коттон, Битола
 • КП МАКЕДОНИЈА-ЕКСПОРТ, Мајаковски 12,  лок. 2, Скопје
 • ДЕРМА ДОО, Г.Константиновиќ 60  , Скопје
 • ФИЛИП II, Скопје
 • СЕМОС, Скопје
 • АГРОБАР, Виница


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Сања Николова
Тел: ++ 389 2 3244091 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: sanja@mchamber.mk

 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права