28.05.2018 (Семинар)
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ

29.05.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: ПЛАТА И ДОДАТОЦИ НА ПЛАТА И ДРУГИ НАДОМЕСТОЦИ ОД РАБОТЕН ОДНОС

29.05.2018 (Семинар)
УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРАВOТО ЗА БЕЗБЕДНА И ЗДРАВА РАБОТНА СРЕДИНА (Законска регулатива на БЗР во Р.Македонија)

29.05.2018 (Семинар)
Организација на логистичка поддршка, контрола на работните активности и планови, управување со call центри, телефонска продажба и cold calls, агентска продажба и унапредување на комуникациски канали

30.05.2018 (Семинар)
ЕМПАТИЧНА ПРОДАЖБА - Нова перспектива на продажбата

30.05.2018 (Форум)
Бизнис форум: Франција – Балкан 2018-30.05-01.06.2018, Белград

31.05.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема:ОПТИМИЗАЦИЈА НА ЗАЛИХИ – МОДЕЛИ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЗАЛИХИ

31.05.2018 (Инфо сесија)
ЈАВНО-ПРИВАТЕН ДИЈАЛОГ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА РЕГУЛАТИВАТА И НАЧИНОТ НА СПРОВЕДУВАЊЕ НАДЗОР НАД ПАЗАРОТ

11.06.2018 (Саем)
САЕМ ЗА ГРАДСКО ПЛАНИРАЊЕ, УРЕДУВАЊЕ И ГРАДСКА ЧИСТОТА „TECMA 2018“

11.06.2018 (Семинар)
АНАЛИЗА НА МРЕЖНИОТ СООБРАЌАЈ СО ПОМОШ НА АЛАТКАТА WIRESHARK

12.06.2018 (Семинар)
ДИГИТАЛЕН ПР – КРЕИРАЊЕ ВЕСТИ СО ВРЕДНОСТ

12.06.2018 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ во рамки на "CeBIT", 12-15 јуни 2018 Хановер, Германија

12.06.2018 (Форум)
„MINEX EUROPE 2018“- 3. ЕВРОПСКИ ФОРУМ ЗА РУДАРСТВО И ИСТРАЖУВАЊЕ - 12-14.06.2018 СКОПЈЕ

13.06.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар:RBT-RISK BASED THINKING - УПРАВУВАЊЕ СО РИЗИК ВО ОРГАНИЗАЦИИТЕ ВРЗ ОСНОВА НА АНАЛИЗИ/РАЗМИСЛУВАЊА ЗА МОЖНИ РИЗИЦИ

19.06.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби „ЕНЕГРА 2018“ 21 јуни 2018 Сараево, БиХ

20.06.2018 (Семинар)
Судски спорови кои произлегуваат од постапките пред управните органи поврзани со Законот за приватизација на градежно земјиште, Законот за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти и Законот за денационализација

21.06.2018 (Семинар)
Eднодневен семинар:ЈАВНИ НАБАВКИ ПО ЕЛЕКТРОНСКИ ПАТ - КОНЦЕПТ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ДОВЕРБАТА И ТРАНСПАРЕНТНОСТА ВО ЦЕЛИОТ СИСТЕМ, СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА НОВИНИТЕ ВО НАЦРТ-ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

21.06.2018 (Семинар)
СОВРЕМЕНИ ТРАНСПОРТНИ ЛОГИСТИЧКИ СИСТЕМИ И РЕШЕНИЈА

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

Бизнис-настани

12.12.2017 - 12.12.2017


Форум Кавадарци,  Македонија

„ПРЕКУ ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЈА НА СТОПАНСТВОТО ДО ПОГОЛЕМ ЕКОНОМСКИ РАСТ“-12.12.2017 КАВАДАРЦИ


 

ПРЕКУ ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЈА НА СТОПАНСТВОТО ДО ПОГОЛЕМ ЕКОНОМСКИ РАСТ
12 декември 2017 година
11:00 часот
Хотел „ФЕНИ “ - Кавадарци

Почитувани,


     Во рамките на Проектот на УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА“, Стопанската комора на Македонија Ве поканува да бидете дел од претстојниот Форум на тема: „ПРЕКУ ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЈА НА СТОПАНСТВОТО ДО ПОГОЛЕМ ЕКОНОМСКИ РАСТ“.


     Целта на Форумот е да се разгледаат можностите за зголемување на капацитетите на македонските извозно ориентирани компании, како и низ интерактивна дискусија да се дојде до заклучоци за надминување на постојните бариери во процесот на интернационализација.


Форумот ќе се одржи на 12 декември 2017 година (вторник), со почеток во 11:00 часот, во Хотел „ФЕНИ “ - Кавадарци .


     Ве молиме, Вашето присуство да го потврдите најдоцна до 11 декември 2017 година (контакт: м-р Сања Николова, тел: 02 32 44 091, е-адреса: sanja@mchamber.mk). 


     Ќе ни претставува особена чест и задоволство доколку и Вие бидете дел од претстојниот Форум.

АГЕНДА


11:00 - 11:30 часот  Регистрација на учесниците


11:30 - 12:00 часот  Официјално отворање на Форумот
Модератор и вовед: Јадранка Аризанковска, Стопанска  комора на Македонија

 -Краток осврт врз надворешно-трговските состојби во  регионот и бариерите со кои се соочуваат компаниите


12:00 - 12:30 часот  Претставување на проектот и активностите за 2018 година
Љубомир Димовски, „ЕПИ ЦЕНТАР Интернационал“ – Скопје

- Претставување и цели на проектот на УСАИД – Партнерство за подобра бизнис регулатива

 

12:30 - 12:45 часот  Обраќање на претставник на УСАИД
                                 -Татјана Марковска, Kанцеларија за економски развој на УСАИД Македонија

13:00 - 13:30 часот     Прашања и дискусија


13:30 - 13:45 часот     Пауза за кафе


13:45 - 14:45 часот     Панел-дискусија
Тема:„Препораки и искуства за поттик на извозот и  искуства  од други земји“

 Модератор: проф. д-р. Радмил Поленаковик
                   - Рафаело Бенети – ПРОМОС- Агенција за подршка на  италијанските компании за извоз, Стопанска комора наМилано, Италија : Препораки за поттик и поддршка на  извозните компании;
               - Маријана Јорданова од „КИМ“:  Пробивање на странските  пазари и искуства во надминувањето на бариерите при извоз на европскиот пазар од Република Македонија;
               - Претставник од „Кожувчанка“: Искуствата  и проблемите со кои се соочуваат компаниите при пробив на нови пазари;
               - Претставник од -  Дрекслермаер – искуства на странските инвеститори при извоз
                - проф. д-р. Радмил Поленаковиќ: Поттик на соработката помеѓу бизнисот, науката и државата за поголема конкурентност на македонската економија;
                - Александар Станојковски и Дарко Стефановски- МБПР:  Пристапот  до финансии  и инструменти  за  поддршка на приватниот сектор во процесот на извоз


15:00 часот               Коктел

 


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Тања Мицева
Тел: ++ 389 43 415 044
Факс:++ 389 43 415 044
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: tanja@mchamber.mk

Контакт: Стево Серафимов
Тел: (02) 3244000 Факс:(02) 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: ic@ic.mchamber.org.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права