10.12.2019, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
СЛОБОДНО ДВИЖЕЊЕ НА СТОКИ - ПРЕЧКИ СО КОИ СЕ СООЧУВААТ ЗЕМЈИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаПоздравувајќи ги постигнувањата направени во рамките на ЦЕФТА, напорите што се преземаат за имплементација на Повеќегодишниот акциски план за креирање регионална економска обла...
03.12.2019, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
КИФ-ДИХК проект за јакнење на капацитетите на Коморите и поврзување на регионот
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаКако одговор на регионалната економија и политичките случувања во регионот на Западен Балкан, особено во контекст на регионалното поврзување и процесот на интеграција во ЕУ, Ко...
26.11.2019, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
ВО РАМКИ НА КИФ КРЕИРАНА ЗАЕДНИЧКА БАЗА НА ПОДАТОЦИ ЗА ИЗВОЗНО ОРИЕНТИРАНИТЕ МСП
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаНа 23 ноември 2019 година, во Тирана, Република Албанија се одржа завршниот состанок во рамки на Проектот: „Зголемување на извозниот потенцијал на малите и средни претпријатија...
19.11.2019, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
КИФ И САМИТОТ МАКЕДОНИЈА 2025 - МОЖНОСТИ ЗА ЗАЕДНИЧКА СОРАБОТКА
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаВо пресрет на отпочнувањето на 8-от Самит Македонија 2025, минатата недела во Скопје, претседателот на Стопанска комора на Македонија Бранко Азески и претседателот на Одборот н...
12.11.2019, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
ДЕФИНИРАЊЕ НА ПРИОРИТЕТИТЕ ЗА СОРАБОТКА ВО „МАЛ ШЕНГЕН“
м-р Сања Николова,стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаНа трилатералната работна средба на лидерите од Западен Балкан којашто се одржа во Охрид минатиот викенд, премиерите на Македонија и Албанија Зоран Заев и Еди Рама и српскиот пре...
05.11.2019, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
Регионални Центри за компании од Западен Балкан во Обединетите Арапски Емирати
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаКомпании од машинската индустрија, земјоделството, соларната енергија, отпадните води и информатичка технологија од регионот на Западен Балкан, веќе преговараат со претставници...
29.10.2019, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
ЕВРОПСКИТЕ ЛИДЕРИ ДА ГО СЛУШААТ ГЛАСОТ НА СВОЕТО СТОПАНСТВО
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаЗападен Балкан во ЕУ во што поскоро време Управниот одбор на Коморскиот инвестициски форум (КИФ), на состанокот одржан во рамки на Конференцијата „Синергија - клуч за успехот н...
22.10.2019, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
ПОВИК ОД ЕВРОПСКАТА БИЗНИС ЗАЕДНИЦА: ПРОШИРУВАЊЕ НА ЕУ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаОколу 20 милиони компании - членки во коморите кои се дел од „Eurochambers“ минатата недела се изјаснија дека деловната заедница на Западен Балкан веќе ја гледаат како дел од е...
15.10.2019, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЧЕТИРИТЕ „СЛОБОДИ“ НА ЕУ ВО ЗЕМЈИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаЗаедничка Декларација за спроведување на четирите темелни „слободи“ на ЕУ во земјите од регионот на Западен Балкан беше донесена на состанокот што се одржа во Нови Сад, на 11 о...